Cătălin Flutur: Colegii din PSD spun că au câștigat alegerile pe procent, dar de fapt au pierdut drastic

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat joi, într-o conferință de presă, că PSD a pierdut la Botoșani și nu a câștigat, așa cum susțin liderii acestui partid.

Flutur susține că la numărul de voturi pe care l-a obținut acum PSD, și-ar asigura la Consiliul Local maxim opt mandate.

Cei de la PSD nu au înțeles nimic din ceea ce s-a întâmplat duminică și vin cu niște cifre care nu le sunt favorabile nicio secundă. Spre exemplu, colegii din PSD spun că au câștigat alegerile pe procent, dar de fapt au pierdut drastic. Cu numărul de voturi pe care l-au obținut acum la nivel de municipiu Botoșani, își pot asigura maxim opt mandate de consilier local. PNL 7 , USR-6, Pro România -un mandat și PMP un mandat. Chiar și la nivel de vot pe liste au pierdut. Au obținut 10.900 voturi în acest scrutin, în condițiile în care participarea la votat a fost de 44.000 voturi. Data trecută a obținut 9000 și ceva de voturi când au participat la vot 28.800. Insist și cred că PNL a făcut una din cele mai bune mișcări atunci când a fost fuziunea din PNL și PDL” a spus Flutur.

Acesta susține că scorul PNL la nivel municipiu și județ îl mulțumește și spune că este pentru prima când cel puțin la nivel național, PNL a obținut majoritatea și a recrutat o victorie.

Până acum PNL a fost în tot felul de combinații , dar niciodată PNL nu a fost câștigător. Întotdeauna PNL era vioara a doua. Asta dovedește că suntem pe un drum bun. Sper din tot sufletul, că întotdeauna am fost de dreapta și un oponent al PSD chiar dacă am fost corect tot timpul cu domnii de la PSD, sper ca decidenții de la nivel național să folosească acest moment important și să uzeze de el cum trebuie. Am mai câștigat de vreo două ori, că vorbim de Alianța DA sau Convenția Democratică, dar nu am avut puterea să ne punem un Guvern care să aibă în spate alegeri și cred că după învățăturile de minte pe care le-am luat în decursul anilor, dreapta trebuie să se unească odată, să fie o fuziune, o coaliție de dreapta care să ducă PSD acolo unde îi este locul acum , undeva la 12-15%, și să nu ne mai permitem niciodată să vină să guverneze țara asta”, a adăugat Flutur.

El a avut reproșuri și la adresa președintelui PSD Botoșani, Doina Federovici, care l-a acuzat că a făcut campanie cu resursele primăriei.

Acestei stimate doamne nu i-am spus nimic, ținând cont că la un moment dat i-am fost și dascăl și mi se părea absurd să-i spun, dar în condițiile în care stimabila doamnă spune că primarul a folosit toate pârghiile și resursele primăriei pentru a face campanie partidului său, îi spun că dintr-o gravă eroare, este ca domnul Tincu-nu înțelege nimic, nu am folosit nimic din resurse le primărie, ba din contra am ținut locul unor obligații pe care le aveau alte instituții ale statului. Dacă îmi spune o sigură pârghie pe care am utilizat-o în această campanie pentru partidul pe care îl prezint, să spună”, a precizat primarul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *