Două şcoli din județul Botoşani au devenit Școli-ambasador ale Parlamentului European în România. Care sunt acestea!

În data de 29 mai 2019, la Biroul de informare al Parlamentului European din Bucureşti, a avut loc ceremonia de decernare a titlului „Şcoală-ambasador a Parlamentului European”, în cadrul căreia Liceul cu Program Sportiv din Botoşani şi Liceul „Demostene Botez” din Truşeşti au primit titlul de Şcoală-ambasador a Parlamentului European.

Programul educativ „Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS), a fost lansat în toate statele membre ale Uniunii Europene la începutul anului 2017.

Programul urmărește îmbunătățirea cunoștințelor despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul elevilor de liceu. Aceștia sunt familiarizați cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le oferă, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european.

În anul școlar 2018-2019 s-a derulat cea de-a III-a ediție a programului „Școli – ambasador ale Parlamentului European” (EPAS). La aceasta ediție au participat 25 de licee din municipiul București și din județele: Alba, Bacău, Botoșani, Dâmbovița, Dolj, Iași, Maramureș, Neamț, Sibiu, Teleorman și Vâlcea.

Profesorii coordonatori ai programului din cele 25 de școli au participat, în luna noiembrie 2018, la un Seminarde formareîn cadrul căruia  au făcut cunoștință cu programul EPAS și și-au împrospătat cunoștințele despre Uniunea Europeană, prin intermediul unor activități interactive. Profesorii coordonatori au selectat, ulterior, în școlile lor, alți profesori (ambasadori seniori) și elevi (ambasadori juniori) care au dorit să se implice în programși au organizat în școli activități de informare și comunicare europeană.

La începutul lunii mai 2019, s-au efectuat vizite de evaluare a școlilor implicate în programul EPAS. Școlile care au obținut rezultate foarte bune la evaluarea activităților desfășurate în cadrul programului EPAS au primit titlul de „Școală-ambasador a Parlamentului European”și o plachetă, iar ambasadorii seniori și cei juniori au primit diplome de participare la program.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com