Președintele PSD Botoșani le-a mulțumit alegătorilor și colegilor din organizație pentru rezultatul obținut la alegeri

Președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, le-a mulțumit botoșănenilor care au votat PSD la alegerile pentru Parlamentul European și a transmis un mesaj de apreciere colegilor săi din Organizație care au muncit în campanie pentru obținerea unui rezultat bun, comparativ cu celelalte organizații județene ale partidului.

Le mulțumesc în primul rând botoșănenilor care ne-au acordat votul la aceste alegeri. În același timp, le mulțumesc colegilor din Organizație care au muncit foarte mult în această campanie electorală și au făcut posibilă victoria noastră la nivelul județului și municipiului Botoșani. Ocupăm locul întâi în Moldova și locul șapte pe țară în rândul organizațiilor județene ale PSD. Am obținut cel mai bun rezultat chiar în municipiul Botoșani, în pofida faptului că primarul PNL a folosit fără niciun fel de reținere toate pârghiile și resursele Primăriei pentru a face campanie partidului său. La nivel național PSD a ocupat prima poziție în șapte municipii reședință de județ, în două dintre acestea fiind primar PNL, în Târgu Jiu și în Botoșani. Totodată vreau să evidențiez că în 2016 la votul politic pentru Consiliul Local diferența dintre PSD și PNL la nivelul municipiului Botoșani a fost 177 de voturi în favoarea PSD, iar la alegerile europarlamentare, noi am avut cu 1.210 voturi mai mult decât liberalii. Este deci un rezultat bun obținut de colegii mei, mai ales dacă observăm că în multe din județele din Moldova, partidul nostru nu a reușit să obțină prima poziție”, a declarat Doina Federovici.

Totodată, președintele PSD Botoșani a analizat rezultatul slab obținut de partid la nivel național, subliniind că noua conducere a PSD va trebui să țină cont de mesajul transmis de alegători și să realizeze o schimbare atât la nivelul structurilor centrale ale partidului, cât și în relația cu electoratul. „Am încredere că doamna prim ministru Viorica Dăncilă, care va asigura conducerea interimară a PSD până la viitorul congres, va lua măsurile necesare pentru a ține partidul unit. Electoratul ne-a transmis un mesaj foarte clar, care impune o reevaluare a partidului nostru. Cred că deciziile luate în ultimele zile de doamna premier, în cadrul forurilor statutare, arată deja că PSD a înțeles acest mesaj din partea alegătorilor”, a subliniat Federovici.

Lidera social-democraților botoșăneni nu a dorit să comenteze unele critici venite din partea unor colegi din organizație, spunând că analiza alegerilor se va face în interiorul partidului, nu prin intermediul presei. „Vreau doar să amintesc faptul am devenit președintele PSD Botoșani prin votul zecilor de primari și al celorlalți colegi din Comitetul Executiv Județean, iar cu asta cred că am spus tot ce e de spus în această privință”, a concluzionat președintele PSD Botoșani.

Sursa> comunicat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *