FOTO Mesaje obscene pe buletinele de vot, la Botoșani, la alegerile europarlamentare. Ce au scris votanții

vot alegeri europarlamentare 2019 - botosaniPeste 6.000 de buletine de vot au fost anulate, la Botoșani, la alegerile europarlamentare de duminică. Din cele 6.157 de buletine, cele mai multe au fost anulate ca urmare a faptului că votanții au pus ștampila în afara chenarului candidatului sau pe mai mulți candidați.

De asemenea, foarte mulți botoșăneni au scris mesaje cu caracter obscen pe buletinul de vot, și-au scris nemulțumirile la adresa clasei politice în general și a partidului de guvernământ.

Partidul Social Democrat (PSD) a câștigat alegerile europarlamentare la nivelul județului Botoșani. Potrivit numărătorii paralele făcute de PSD, după centralizarea voturilor din 416 din cele 425 de secții de votare, PSD conduce cu 33,05 %, PNL are 29,64%, USR 11,19%, Pro România- 8,49%, ALDE 4,64%, PMP 3,51%.

Mai multe comune din județul Botoșani au votat masiv PSD la alegerile europarlamentare de duminică. Potrivit datelor centralizate în urma numărării paralele a voturilor, PSD s-a impus cu peste 60% în trei comune- Dimăcheni, Hilișeu Horia și Vlăsinești.

Cel mai bun scor în favoarea PSD, 61,74 %, a fost înregistrat la Dimăcheni (primar PSD Ștefan Cojocaru), în timp ce la Hilișeu Horia (primar PSD Ioan Butnaru) rezultatul a fost de 61,41%, iar la Vlăsinești (primar PSD Andrei Boariu) de 60,59%.

În alte două comune, scorul a fost de aproape 60%. Este vorba de Cordăreni (primar PSD Constantin Dumitraș)- 59,57% și Manoleasa (primar PSD Cristinel Aroșculesei)- 58,7%.

La nivel județean, PSD  a câștigat în 48 de comune, PNL în 28 și Pro România într-o comună.

PNL s-a impus categoric în trei unități administrativ- teritoriale din județul Botoșani, acolo unde procentul de alegători a depășit 50%. Liberalii au câștigat detașat în comuna Călărași, obținând în comuna condusă de primarul liberal Elena Vrajotis, 58,32% din voturi.

Un scor foarte bun a fost înregistrat și în orașul Flămânzi, la conducerea căruia se află liberalul Dan Oloieru. PNL a câștigat 55,26% din voturi.

De asemenea, la Santa Mare PNL s-a impus cu 55,23 %. La Santa Mare, primar este liberalul Viorel Relinschi.

La nivel județean, PSD  a câștigat în 48 de comune, PNL în 28 și Pro România într-o comună.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *