FOTO Xena, tânăra de la Poliția Botoșani cu brațe „de oțel”. „Mereu am acționat ca un polițist, nu ca o femeie”

O tânără, în vârstă de 32 de ani, de la Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani, a devenit o adevărată Xena printre colegii săi. Și asta nu doar devotamentului cu care își face meseria de polițist, ci și a antrenamentelor pe care le face astfel încât să fie mereu în formă.

Este vorba despre Andra Străchinariu, o tânără mămică a unei fetițe de 11 ani, despre care colegii spun că are mereu cuvintele la ea, nu se dă în lături de la nicio sarcină și petrece foarte mult timp antrenându-se astfel încât să fie mereu în formă.

Înaltă, brunetă, cu manichiura mereu făcută, Andra știe să fie și feminină, dar adoră să muncească cot la cot cu bărbații, spunându-se despre ea că are „brațe de oțel”.

„Lucrez de 13 ani în sistem și l-am ales pentru că am simțit că mă caracterizează”, ne-a spus Andra, care a început să lucreze de la 19 ani, la posturi de poliție din Albești, Blândești, iar din 2010 este la Poliția Municipiului Botoșani.

Șase ani a fost ofițer de serviciu, dar spune că nu poate sta departe de stradă.

Tânăra este agent șef de ordine și siguranță publică cu atribuții și pe linie de poliție rutieră în cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Botoșani. Intervine la solicitările venite prin 112, dar și direct de la cetățeni, intervine în scandaluri, infracțiuni stradale, pentru combaterea oricăror fapte antisociale. Face asta fără frică, uneori mai ceva ca un bărbat. Are forța atât psihică, cât și fizică pentru a aplana orice conflict, de orice natură ar fi el.

Având în vedere vechimea pe care o am acum nu mi se pare greu să lucrez într-un mediu în care sunt preponderent bărbați pentru că cei cu care lucrez știu modul meu de acțiune la intervenții și nu fac diferențe pentru că mereu am acționat ca un politist, nu ca o femeie. Sunt fermă în aplicarea legii. Mai multe probleme întâmpin cu unii scandalagii sau participanți la trafic care la prima vedere mă consideră doar o femeie și nu polițist, dar niciodată nu am fost intimidată. Am avut cazuri în care persoane de sex masculin la intervenții refuzau să vorbeasca cu mine și solicitau să vorbească cu un coleg doar pentru faptul că sunt femeie și locul meu e „la cratiță””, a spus, pentru BotoșaniNews, tânăra polițistă.

Lucrează la sală de cel puțin 3-4 ori pe săptămână, iar colegii îi spun „Xena”. Este atât de ambițioasă și devotată încât a reușit să îi motiveze și pe alții să se țină de antrenamentele la sală.

„Am fost subestimată de multe ori la intervenții și am folosit forța de fiecare dată când a fost necesar. Pot spune că forma fizică m-a ajutat foarte mult în munca pe care o fac zi de zi”, ne-a mai spus Andra.

Timpul liber pe care îl are îl dedică în special familiei sale, dar cum prinde ocazia  iese cu motorul pentru că este pasionată de motociclism. Andra face parte din Clubul Polițiștilor moticiclisti Blue Knights Romania chapterul IV (zona Moldovei).

Autor: Mihaela Macovei

One thought on “FOTO Xena, tânăra de la Poliția Botoșani cu brațe „de oțel”. „Mereu am acționat ca un polițist, nu ca o femeie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *