Inedit! Mai mulți copii și adolescenți din Botoșani au organizat un concurs de pictat cu cafea. Vezi despre ce este vorba!

concurs de pictat cu cafea la `La barista` BotosaniZeci de copii și adolescenți au demonstrat, sâmbătă dimineață, la cafeneaua La Barista, cum cafeaua poate căpăta și o inedită formă de creație. Organizat, în premieră, la Botoșani, la inițiativa unei adolescente de 17 ani, concursul de pictat cu cafea “Culoare -n savoare”, a adunat timp de circa 4 ore 20 de copii și tineri cu dorința de a picta cu cafea.

Au primit din partea administratorului cafenelei, Ciprian Rotariu, coli de hârtie, pensoane, creioane și au desenat după bunul plac tot ce și-au dorit. Astfel au ieșit imagini desprinse din povești cum ar fi lampa lui Alladin, imagini cu prințese, din natura sau cești de cafea. O tânără a desenat chiar un copac care privit cu atenție, reprezintă de fapt două chipuri umane.

Concursul se află la prima ediție și este organizat de Asociația Buzzmedia în parteneriat cu La Barista, La Piadina, Europe Direct Botoșani, Mischa Kids Club, Cine Globe și Handmade Infinity.

“Este un concurs pe care îl organizăm pentru prima dată la Botoșani, de fapt îl organizează copiii și adolescenții redacției Buzz, acesta fiind la ideea unei adolescente din redacție,  respectiv Denisa Sandu de 17 ani. A fost o mobilizare exemplară din partea lor, fiecare copil din stafful de organizare a avut câte un rol. Unul a făcut live text, a promovat online tot ce s-a întâmplat, altul a făcut fotografii, altul a filmat, alți reporteri Buzz au făcut interivuri, alții au făcut parte din departamentul de entertaiment, ocupându-se cu buna dispoziție a participanților. Am avut și trei îndrumători pe line de arte plastice, pentru că avem în redacție copii cu pasiune pentru desen. Este concursul lor pe care ei îl organizează după chipul și asemănarea lor. E nevoie de astfel de activități pentru tineri pentru că doar așa învață cum se organizează un eveniment, ce presupune acest lucru”, a declarat Ioana Matfeev, președintele Asociației Buzzmedia.

Lucrările participanților pot fi admirate pe pagina de facebook La Piadina, unde pot fi și votate cu un like-aici. Lucrările cele mai votate vor fi premiate, pe data de 1 iunie, în cadrul unei festivități de premiere.

Premiile sunt mari: o bicicletă, o trotinetă, abonament piadine oferite de La Barista și la Piadina, ședință foto oferită de Buzzmedia, tricouri, sacoșe de pânză oferite de Europe Direct Botoșani, invitații la Cineglobe etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *