Polițiștii botoșăneni, la Colegiul Naţional ”A.T. Laurian” și Școala Gimnazială ”Stefan cel Mare” Botoșani 

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu reprezentanţi ai  Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava au desfăşura, joi,t o serie de activități alături de elevii Colegiului Naţional A.T. Laurian și de cei ai Școlii Gimnaziale Stefan cel Mare Botoșani. 

Activitățile se subscriu Campaniei Informează-te pentru a fi protejat!, campanie ce își propune prevenirea situațiilor de risc în ceea ce privește traficul de minori.

Participanții au vizionat filmul documentar Distruge zidul indiferenței , material video realizat de ANITP, care aduce în atenție problematica traficului de persoane în scopul exploatării sexuale. În acest sens tinerii au primit recomandări referitoare la metodele legale de ocupare a unui loc de muncă în afara țării. Totodată, adolescenților le-au fost prezentate câteva metode de victimizare în cazul traficului de persoane: metoda loverboy și recrutarea în mediul online.

Activitatea derulată reprezintă o acțiune comună a celor două instituții componente ale Comisiei județene de monitorizare a activității preventive, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *