Managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani: Vom fi beneficiarii unor aparate de radiologie digitalizate și a altor aparate medicale moderne

Spitalul Județean va primi de la Ministerul Sănătății aparatură medicală ultramodernă, în valoare de 1,5 milioane euro. Managerul Spitalului Județean, Livia Mihalache, a declarat că nu se aștepta să primească anul acesta o sumă atât de mare pentru aparatură medicală.

Am făcut o listă foarte mare la începutul anului și nu ne-am așteptat să primim așa o sumă de bani, așa că vom fi beneficiarii unor aparate de radiologie complet digitalizate și a unei camere de stimulare extrasenzorială pentru copii pe care toată lumea o așteaptă și a altor aparte. În județ este o singură astfel de cameră, la DGASPC. Aceasta va fi a doua și vor putea beneficia de ea și mai mulți copii cu autism”, a spus Livia Mihalache.

Spitalul Județean de Urgență va fi dotat în acest an cu următoarele echipamente medicale: o cameră de stimulare extrasenzorială, două aparate radiologice digitale, un sistem video endoscopic, un ureteroscop cu laser, un ecograf, o masă ortopedică, opt mese radiante, două aparate RxTv în C cu braț mobil, un aparat RxTv în C cu braț mobil pentru ortopedie, un osteodensimetru, un endoscop, o sursă de litrotiție endoscopică, două lampi scialitice cu led, un cărcucior de resuscitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *