Investiție de 6,3 milioane de lei într-o stație de pompare realizată de Elsaco Electronic Botoșani

Elsaco Electronic a finalizat în luna mai modernizarea și reabilitarea stației de pompare SPA LUNCA la F.O.U.A.I. „AQUA LUNCA PRUT”, județul Iași.

Proiectul, cu o valoare de 6.3 milioane de lei, a fost implementat în perioada 2018-2019, și a vizat lucrări de: modernizare a infrastructurii de irigații, construcții și instalații hidromecanice, instalații electrice și de automatizare.

Stația de pompare are un debit cumulat de 18.000 m³/h iar cele 3 conducte de aspirație din Prut au un diametru de 1.200 mm, pe o lungime de 200 m liniari fiecare. Stația este complet automatizată și monitorizată de la distanță de beneficiar.


“Reabilitarea infrastructurii de irigații existente este vitală pentru sectorul agricol, mai ales având în vedere schimbările climatice și faptul că 48% din suprafața agricolă totală este afectată de secetă. Stația de pompare modernizată și reabilitată de Elsaco Electronic va asigura necesarul de apă pentru un inel de irigații ce va deservi o suprafață de 12.000 de hectare, proiect gestionat tot de compania noastră. La acest moment avem în derulare 6 proiecte active în domeniul irigațiilor, în județele Brăila, Constanța, Teleorman și Iași”, a declarat Viorel Iliuță, Director General Elsaco Electronic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *