Județul Botoșani a primit 3,6 milioane lei pentru alegerile europarlamentare. Cu cât vor fi plătiți președinții și membrii secțiilor de votare!

Pregătirile pentru alegerile europarlamentare sunt pe ultima sută de metri în județul Botoșani. Prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, a declarat, joi, că au fost recepționate 1.212. 306 buletine vot și că în acest moment toate materialele necesare votării sunt pregătite și împachetate pentru fiecare dintre cele 425 de secții de votare din județ.

Pentru cele două scrutine, județului Botoșani i-au fost alocate 3.607.000 lei, din care 3.174.000 lei pentru cheltuieli personal și 433.000 lei cheltuieli materiale.

Potrivit prefectului, președintii secțiilor de votare, locțiitorul președintele și operatorii de calculatoare  vor fi pontați pentru maxim cinci zile, pentru care vor primi 1057 lei net, iar membrii din secțiile de votare vor fi pontați cu maxim trei zile pentru care vor primi 266 lei net. Un informatician va primi 95 lei brut pe zi.

Măsurile de pază, protecție și ordine publică vor fi asigurate de 720 cadre, respectiv 292 polițiști, 114 jandarmi, 212 polițiști frontieră și 102 cadre de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Procesul de votare începe duminică la ora 7 și se încheie la ora 21.00.

Alegătorului i se va aduce la cunoștință că poate opta să-și exercite dreptul de vot fie pentru referendum, fie pentru alegerile europarlamentare. În cazul în care alegătorul dorește să-și exercite dreptul de vot pentru referendum, este obligat să primească ambele buletine de vot corespunzătoare celor două întrebări. În secția de votare, alegătorul care din motive temeinice nu poate să voteze singur, are dreptul la un însoțitor care nu poate fi dintre observatori sau membrii Biroului electoral. În cazul în care alegătorul aplică greșit stampila cu mențiuunea VOTAT are dreptul să solicite un nou buletin de vot, dacă buletinul greșit nu a fost introdus în urnă. Dacă există persoane care din motive obiective nu se pot deplasa la sediul secției, aceștia își pot exprima dreptul de vot prin intermediul urnei speciale, și aici mă refer la persoane netransportabile din motive de boială, persoane reținute, aflate în aresprevenit sau arest la domiciliu”, a declarat judecătorul Lucian Brânzac, președintele Biroului Electoral Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *