FOTO! Primele roșii produse în județul Botoșani ajung în piețele agroalimentare

Prima recoltă de roşii ce se încadrează în programul naţional Tomate, lansat de Guvern în acest an, va ieși pe piaţa din Botoşani. Este vorba de trei producători din județul Botoșani, care s-au înscris în acest program.

Miercuri, a avut loc lansarea oficială a programului pe acest an în satul Hudum, comuna Curteşti, la familia Cristian şi Constantin Aniculăesei. Roşiile sunt româneşti, unele din ele fiind plantate cu sămânţă produsă chiar de cei doi fermieri.

Familia este cunoscută ca un veritabil producător de legume pe pieţele din Botoşani şi a accesat și anul acesta programul. La eveniment a fost prezent prefectul Dan Șlincu și directorul Direcției Agricole, Cristian Delibaș.

Guvernul a implementat acest program pentru ca aceste produse, aceste roșii românești să ajungă pe tarabele din piețele botoșănene și pentru a sprijini producătorii botoșăneni de a face față pieții concurențiale europene”, a spus Dan Șlincu.

Conducerea Direcţiei Agricole a menţionat programul Guvernului se dovedeşte a fi un succes la Botoşani, în primul anul fiind înscriși 65 de producători, în 2018 au fost 102 iar anul acesta, până în prezemt sunt 91 de producători înscriși.

Producătorii primesc un ajutor de minimis de 3000 de euro.

Ne-a încurajat programul. Am primit 3000 de euro în primul an și i-am investit într-un solar care m-a costat 30 mii euro. Al doilea an am primit 3000 și am investit 40 mii euro, pentru că am făcut centrală termică. Avem o suprafață de 6000 mp și producem 20-30 tone de roșii. Comercializăm în Piața Mare la Botoșani, dar și la Suceava”, a spus Constantin Aniculăesei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *