Criza locurilor de veci din municipiul Botoșani ar putea fi rezolvată prin cedarea unei suprafețe de teren din Cimitirul catolic

Reprezentanții Primăriei Botoșani ar putea rezolva pe termen mai lung problema crizei locurilor de veci din municipiu. Primarul Cătălin Flutur a declarat marți, că poartă discuții cu reprezentanții Bisericii catolice pentru cederea unei suprafețe de teren de pe strada I.C.Brăteanu, acolo unde este și cimitirul catolic.

El spune că proiectul privind extinderea Cimitirului Eternitatea are o valoare de peste 7 milioane lei, bani pe care municipalitatea nu-i are în acest moment.

Acum am rezolvat problema locurilor de veci cu o altă extindere la Eternitatea, avem cimitirul de pe Șoseaua Iașului și suntem în discuții cu cei de la parohia catolicilor care au un cimitir al lor și ar fi dispuși să ne cedeze mare parte din suprafața de acolo. Terenul este pe strada I.C Brăteanu, la stradă”, a menționat Flutur.

Edilul susține că urmează să fie pusă în aplicare și măsura privind concesionarea mormintelor abandonate din Cimitirul Pacea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *