Deținuții din Penitenciarul Botoșani au igienizat zona de agrement Cornișa, după cele trei zile de spectacole

Reprezentanții Direcției de Servicii Publice Sport și Agrement Botoșani au fost nevoiți să apeleze la deținuții din Penitenciarul Botoșani pentru igienizarea Parcului Cornișa, după cele trei zile de spectacole.

Și asta pentru că zona nu este inclusă în activitatea de salubrizare a societății Urban Serv.

Salubrizarea la Cornișa se face o dată cu ajutorul vântului și a doua cu un muncitor-doi care mai rămâne pe acolo și îi mai punem la măturat. Nu am luat în calcul să angajăm lucrători la salubritate. Cei de la Urban Serv nu vin să facă salubrizare, pentru că Direcția de edilitare condusă de vicepimarul Cosmin Andrei consideră că Cornișa nu face parte din careul municipiului Botoșani. Ni s-a spus că salubrizare și deszăpezire la Cornișa nu se face, refuză să vină să facă acest lucru. Noi nu avem oameni și asa nu facem față cu structura de personal. Ar trebui să cumpăr utilaje și ar trebui să avem buget, dar bugetul s-a tăiat la sânge. După festival am făcut curat cu deținuții. Am avut patru zile de colaborare cu Penitenciarul Botoșani”, a spus Eugen Țurcanu, directorul DSPSA.

În schimbul muncii prestate, DSPSA oferă deținuților acces la bazele sportive pe care le deține pentru activități sportive.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *