Râul de rafting de la Zona de agrement Cornișa nu va fi deschis, deocamdată, publicului. Vezi motivul!

Râul artificial de rafting de la Cornișa nu va fi deschis, deocamdată, publicului. Directorul Direcției de Servicii Publice Sport și Agrement Botoșani, Eugen Țurcanu, a declarat că râul va fi deschis imediat după ce va fi angajat un instructor. Și asta pentru că gradul de dificultate al râului artificial ar fi situat între 2,5 și 3, iar acest lucru ar impune instruirea unor oameni care să se ocupe de această activitate.

Joi, au fost făcute probe la rafting cu profesioniști din Vatra Dornei, Colibița și Iași, iar sugestia acestora a fost ca râul să funcționeze din momentul în care vor fi luate astfel de măsuri de siguranță.

Am rugat să ne explice cum și ce se întâmplă acolo, intensitatea curentului, ce ar mai trebui schimbat și toți ne-au spus să instruim o persoană-două ca să putem da drumul la această activitate. Am demonstrat că funcționează. Sunt multe măsuri de siguranță care trebuiesc luate în folosirea raftingului, nu atât cât este pericol că poate să pățească ceva, cât să nu se lovească, să nu facă atac de panică. Gradul de dificulate este de la 1 la 5, iar râul de la Cornișa este clasificat undeva la 2,5-3, dacă dăm drumul la două pompe. La gradul 4 și 5, râul este pentru profesioniști și pentru cei care au instruire”, a precizat Eugen Țurcanu.

El spune că Federația internațională de rafting vrea să organizeze o etapă a unui concurs de acest gen la Botoșani, iar oficialii federației s-au oferit să facă contra cost astfel de cursuri de pregătire la Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *