FOTO! Fostul premier al Republicii Moldova, în vizită electorală la Botoșani

Fostul premier al Republicii Moldova și candidatul Pro România la alegerile europarlamentare, Iurie Leancă, a ajuns, vineri, la Botoșani.

Fostul premier a declarat că a venit pentru prima dată la Botoşani şi că a aşteptat acest moment mult timp. Leancă a spus că atâta timp cât Republica Moldova se va afla într-o zonă de incertitudine, nici România nu va fi o ţară funcţională.

Mi-am dorit din tot sufletul să ajung la Botoşani, în această zonă splendidă, plină de semnificaţie pentru istoria noastră, pentru moştenirea noastră, nu doar cea literară, ci şi cea patriotică. Sper şi sunt sigur că voi reveni aici cu multe alte ocazii, pentru că cel mai frumos lucru care mi se întâmplă după ce am devenit şi politician român este să cunosc ţara şi să cunosc oamenii şi să mă conving încă o dată că avem aceeaşi limbă, aceeaşi istorie şi suntem obligaţi să avem acelaşi viitor, pentru că nu suntem cu nimic diferiţi, cei de pe malul stâng al Prutului şi cei de pe malul dreot al Prutului. Convingerea mea este şi a  fost dintotdeauna, şi când am fost ministru de Externe, şi când am fost prim-ministru şi acum sunt vice-prim-ministru pentru integrare europeană, că atâta timp cât Republica Moldova va fi în afara graniţelor actuale ale României, atâta timp cât Republica Moldova se va afla într-o zonă de incertitudine, într-o zonă tampon, dacă vreţi, atâta timp cât ne vom afla în zonă de lipsă de siguranţă şi securitate, nici România nu va fi o ţară funcţională, nu va putea vorbi despre un neam reîntregit, nu va putea vorbi despre o societate care se va putea considera împlinită”, a precizat Iurie Leancă.

Deputatul Pro România, Mihaela Huncă, a declarat că prin includerea lui Iurie Leancă pe lista Pro România la europarlamentare, se dă  un imbold pentru unirea sau reîntregirea ţării noastre.

Domnul prim-ministru Iurie Leancă din Republica Moldova este candidat pe lista pentru alegerile europarlamentare din 26 mai şi sper că prin plecarea dumnealui în Parlamentul European calitatea vieţii românilor de o parte şi cealaltă partea a Prutului să se să îmbunătăţească”. a spus Huncă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *