Anunț pentru toți românii. Salariul minim ar putea ajunge la 3000 lei

portofel cu bani, stiri, botosaniAnunț foarte important pentru toți românii. Este vorba despre salariul minim pe economie, iar angajații ar putea primi 3 000 de lei pe lună. Bineînțeles, o astfel de veste nu poate fi primită decât cu bucurie, însă mai este un pas până la transformarea planurilor în realitate. Totul va depinde de ce se va întâmpla cu o propunere venită din partea Comisiei EuropeneConcret, Frans Timmermans – vicepresedinte al Comisiei Europene – a venit cu o propunere extrem de interesant. Timmermans dorește ca la nivelul Uniunii Europene să se fixeze un salariu minim general. Iar acest salariu minim general trebuie să fie aplicat în toate stalele membre.

Într-o astfel de situație, românii ar putea ajunge să încaseze pe lună suma de 3 000 de lei, informează capital.ro.Frans Timmermans a declarat că diferența de salarii dintre țările din Estul si Vestul Uniunii Europene este foarte mare, asta în vreme ce costul vieții din aceste state este unul similar.

„Avem nevoie de un salariu minim în Uniunea Europeană, echivalent în fiecare ţară membră cu 60% din salariul mediu în statul respectiv. Trebuie să se pună capăt muncii plătite cu 3 euro pe oră”, a declarat Frans Timmermans, potrivit aceleiași surse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *