Tot mai mulți copii din județ, victime ale accidentelor casnice. ISU Botoșani a lansat campania ”Un cămin sigur pentru copilul tău”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani a lansat, joi, o campanie de informare și responsabilizare a adulților intitulată „Un cămin sigur pentru copilul tău”.

Cristian Amarandei, șeful ISU Botoșani, a declarat că campania se adresează tuturor adulților, părinților, viitorilor părinți, bunici, cadre didactice, toți cei care interacționează cu copii și că a fost declanșat urmare a numărului mare de evenimente neplăcute în care au fost implicați copii, de la cazuri de înec, la cazuri de arsuri, intoxicații sau traumatisme.

Am plecat de la statistica evenimentelor în care copii între 0 și 5 ani au fost victime ale accidentelor casnice. Dacă ne uităm pe statistica unităților spitalicești, aproximativ 1500 de copii în ficare an devin victime ale acestor accidente casnice, accidente care pot fi prevenite dacă sunt respectate anumite măsuri de protecție și de desfășuratre a activităților în gospodării. De ce un cămin sigur pentru copilul tău? Tehnologia ne-a adus mult confort în case, dar în același timp au apărut și multe pericole, chiar dacă acestea nu sunt conștientizate, de cele mai multe ori apar și evenimente în care sunt implicați copiii, copii care de cele mai multe ori rămân cu traume și cu anumite dizabilități majore pentru tot restuil vieții sau în unele situații mor ca urmare a faptului că nu mai pot fi salvați, a declarat Amarandei.

Campania derulată de ISU Botoșani își propune să transmită acele mesaje de protecție a copiilor iar pliantele care vor fi înmânate adulților cuprind zece sfaturi, pentru a preveni aceste evenimente.

Angajații ISU vor fi în fiecare dată de 10 a fiecărei luni în teren pentru a promova această acțiune. Prima acțiune se va derula la Dorohoi, acolo unde în urmă cu doi ani doi copii împreună cu bunica lor au murit într-un incendiu, urmând ca ulterior acțiunea să aibă loc în fiecare unitate administrativ-teritorială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *