Procurorii DNA au dat soluția în cazul funcționarilor APIA ridicați cu mascații din sediul instituției

mascat perchezitii apia botosaniProcurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au finalizat ancheta în cazul calor cinci funcționari ai Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) care, în iunie 2014, au fost ridicați cu mascații din sediul instituției din Botoșani.

După aproape cinci ani de anchetă, DNA le-a comunicat angajaților APIA care au fost acuzați de luare de mită sau de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit că dosarul a fost clasat.

În cazul lui Liviu Stelian Zaharia și Gheorghe Faraon, care au fost acuzați de luare de mită, s-a dispus clasarea cauzei „întrucât nu au existat probe certe că persoanele au săvârșit infracțiunea”.

De asemenea, în cazul lui Liviu Stelian Zaharia, Gheorghe Faraon, Gabriel Tincu, Ovidiu Epuraș și Victor Floarea, care au fost acuzați de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, procurorii anticorupție din Suceava au decis clasarea cauze „întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală”.

Ancheta în cazul funcționarilor APIA a fost deschisă pe fondul unor suspiciuni în ceea ce privește implicarea acestora în acordarea de subvenții agricole pentru mai mulți fermieri din județul Botoșani cu încălcarea legii.

 

DNA a descins la APIA. Procurorii au ridicat mai multe dosare şi computere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *