Mai multe mame din Botoșani, puse să restituie indemnizațiile pentru creșterea copilului

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Botoșani a dispus sistarea mai multor indemnizații pentru creșterea copilului, după ce s-a constatat, în urma unor controale, că mamele au încasat necuvenit ajutorul de la stat.

Potrivit reprezentanților AJPIS Botoșani, 13 mame au încasat necuvenit indemnizaţia de creştere a copilului în timp ce au realizat şi alte venituri, suma totală imputată fiind de peste 38.000 lei.

În perioada ianuarie – aprilie 2019, la nivelul agenției au fost emise 13 decizii privind recuperarea unor sume încasate necuvenit în cuantum de 38.427 lei. Au fost recuperate în totalitate zece debite, iar trei debite în sumă de 7.687 lei sunt în curs de recuperare. Principala cauză a creării acestor debite a fost aceea că persoanele beneficiare nu au anunțat în termenul legal reluarea activității”, a declarat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani.

La nivelul județului Botoșani, era înregistrat un număr de 2.768 beneficiari de indemnizație pentru creșterea copiilor. Dintre aceștia, un număr de șapte beneficiză de indemnizația maximă, care este în cuantum de 8.500 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *