Un liceu din Botoșani a primit finanțare în cadrul competiției „Susțin educația financiară în comunitatea mea”

Opt licee din țară, printre care și unul din municipiul Botoșani, au primit finantari in cadrul competitiei „Sustin educatia financiara in comunitatea mea” organizata de Junior Achievement (JA) Romania si Raiffeisen Bank

24.492 de elevi din 124 de licee au participat la editia din acest an a competitiei„Sustin educatia financiarain comunitatea mea”, organizata de JA Romania si Raiffeisen Bank pentru a incuraja includerea educatiei financiare in curriculumul scolar, utilizand resurse in format digital si interactive.

In cele sase saptamani de competitie, elevii au parcurs cursul online „ABC dar bancar”, acumuland astfel puncte pentru liceele din care provin.

Liceele castigatoare sunt: Colegiul Andronic Motrescu din Radauti, Colegiul National Octav Onicescu din Bucuresti si Liceul Tehnologic Matei Basarab din Strehaia.

Alte 5 premii au fost acordate pentru implicarea, in competitie, a tuturor elevilor: Liceul Tehnologic Petru Rares(Botosani), Colegiul Economic Delta Dunarii, (Tulcea), Liceul Tehnologic Forestier (Sighetu-Marmatiei), Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu (Draganesti-Olt), Liceul Teoretic Aurel Lazar (Oradea).

Toate liceele castigatoare vor primi finantari totale in valoare de 4.400 de euro pentru dotarea si modernizarea spatiilor de invatare, premiile urmand sa fie acordate in cadrul Galei JA Hall of Fame – Investeste in educatie.

Ne bucura sa vedem interesul tot mai mare pentru educatia financiara din partea elevilor si profesorilor. Versiunea digitala a cursului de educatie financiara ne ajuta deopotriva sa ajungem la un numar tot mai mare de beneficiari, dar si sa extindem metodele de predare a materiei si sa o facem astfel mai atractiva. Aceasta competitie ne demonstreaza, inca o data, ca este nevoie de suportul nostru pentru a da sansa tinerei generatii sa fie mai bine informatasi educata financiar”, Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank

Competitia face parte din programul de educatie financiara dezvoltat incepand cu 2010, de JA Romania in parteneriat cu Raiffeisen Bank. In 2018, cursul pentru liceeni, „ABC dar bancar”, a fost dezvoltat in versiunea online, prin intermediul platformei internationale LMS JA Inspirepentru a facilita o experienta de invatare individualizata – in ritm si cu grad de dificultate propriu. Utilizand orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tableta, calculator), elevii pot accesa module interactive care faciliteazainvatarea la clasa sau in afara ei: continuturi video,simulari ale proceselor de economisire, quiz-urisi teme de documentare despre elaborarea si gestionarea bugetului personalsi utilizarea serviciilor financiare, potrivit unui comunicat remis de Junior Achievement (JA) Romania.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *