Patru tineri din Botoșani joacă fotbal într-o echipă 100% românească în campionatul Angliei

New Boys United, echipa romanilor din Anglia
New Boys United, echipa romanilor din Anglia

Patri tineri din județul Botoșani fac parte dintr-o echipă formată integral de jucători români și antrenată, de asemenea, de un român. Cei patru sunt componenți au formației New Boys United din orașul Tamworth și au participat, în premieră, la competiția intitulată Sunday League, pe care au terminat-o pe locul al treilea. Aceeași echipă a cucerit și „Hospital Cup” și va juca, pe 26 mai, și finala Cupei Orașului Tamworth.

Frații Alin și Iulian Movanu, din localitatea Mândrești- Vlădeni, dar și frații Florin și Gheorghe Sănduliac, din Mihăileni, fac parte din echipa cu 23 de jucători din România, care este antrenată de Gabriel Manea. Toți lucrează, dar își fac timp să se întâlnească și să joace fotbal de plăcere.

Alin Movanu, tinand in mana trofeul cucerit pe 12 mai
Alin Movanu, tinând în mână trofeul cucerit pe 12 mai

„Ideea ne-a venit din dorința de a creea o comunitate mai unită, cel putin între jucătorii echipei și cei din jurul nostru. La început a fost mai greu pentru că nu avem sponsori și ne-am autosusținut. Fiecare jucător a cotizat la bugetul echipei pentru a cumpăra două rânduri de echipament, a închiria un teren pentru un sezon, a plati înregistrarea echipei în liga de fotbal FA și în liga locală și inclusiv plata pentru a ne spăla echipamentele și a cumpăra mingi și toate cele neceare”, a declarat, pentru BotosaniNews, antrenorul Gabi Manea.

Botoșăneanul Alin Movanu este unul dintre cei mai buni jucători din echipă și vrea să creeze o emulație românească în jurul clubului din care face parte. El își dorește ca la finala din 26 mai tribunele să fie pline de români, din orice oraș englezesc ar veni ei.

Fratele lui Alin, Iulian Movanu, este portar și joacă la nivelul foarte bun, în ciuda unor deficiențe pe care le are. El este surdo-mut, dar pare să se înțeleagă perfect cu coechipierii și cu antrenorul său.
În echipă mai sunt jucători din Galați, București, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Călărași, Slobozia, Cluj, Brașov, Fălticeni, Oradea, Craiova sau Giurgiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *