Spital dat în judecată de un pacient pentru că și-a cumpărat medicamentele

Adrian Claudiu I., un fost pacient de-al Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, a dat în judecată unitatea sanitară după ce a fost ne­voit să îşi cumpere de unul singur medicamentele pentru tratament, scrie Ziarul de Iași.

Pacientul se chinuie de apro­xima­tiv doi ani să îşi recupereze banii pe care i-a cheltuit pentru două unguente pe care unitatea sanitară ar fi trebuit să i le pună la dispozi­ţie, în condiţiile în care e asigurat, iar medicamentele sunt dintre cele acoperite de asigurarea de sănătate.

Prejudiciul invocat de bărbat e de 1.400 de lei. Cazul va fi tranşat zilele viitoare de către Tribunalul Iaşi, care printr-o sentinţă anterioară l-a obligat pe managerul Ioan Bîrliba să îi comunice în scris pacientului când şi de ce nu i-au fost plătiţi banii până acum.

Adrian I. a fost internat la Spitalul de Urgenţe „Sfântul Spiridon“ în perioada 16 iulie – 10 august 2017. Bărbatul a avut nevoie de îngrijiri medicale la Secţia de Chirurgie Plastică, salonul de arsuri, după ce a suferit un accident şi a avut arsuri de 85% la piciorul stâng.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *