Un tânăr din Botoșani a fost prins băut la volan. Nu s-a potolit și a urcat la volan după câteva ore, însă a fost tras pe dreapta de un alt echipaj de poliție

politie rutiera noaptea, stiri, botosaniDuminică, la miezul nopții, poliţiştii Serviciului Rutier, au depistat în trafic, pe drumul naţional D.N.29, pe raza localităţii Cândeşti, un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani, din municipiul Botoşani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La solicitarea organelor de poliție de a se supune recoltării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, bărbatul a refuzat.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice, fiindu-i eliberată o  dovadă înlocuitoare a permisului de conducere fără drept de circulație.

Ulterior, la aceeaşi dată, în jurul orei 04.00, bărbatul a fost depistat de poliţişti, în timp ce conducea acelaşi autoturism pe drumul naţional D.N. 29C pe raza localităţii Ionășeni, comuna Vârfu Câmpului.

În urma testării alcoolscopice a conducătorului auto, valoarea indicată a fost de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat. Totodată, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.305 lei pentru conducere sub influenţa alcoolului, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, fără drept de circulaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *