Ministrul Daniel Suciu, atenționări către constructori să nu mai subliciteze pentru a câștiga contractele. A făcut referire și la o firmă din Botoșani!

Vicepremierul și ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a cerut, sâmbătă, la Botoșani, constructorilor să nu mai subliciteze contracte la prețuri mici iar ulterior să vină să mai solicite bani. Ministrul a spus că are un astfel de exemplu și la Botoșani.

El a cerut constructorilor care nu sunt în stare să termine lucrarea; să pună pușca jos. Suciu a menționat totodată că săptămâna viitoare vor fi modificări la Legea achiziției publice, iar firmele care denunță un contract pe care și l-au asumat, vor avea interzis la licitații vreo trei ani.

”Este o  firmă care are mai multe lucrări în municipiul Botoșani și are mai multe practici de a sublicita, sau de a licita prețuri mici și după aia să ceară. Readuc aminte tuturor constructurilor cu care lucrăm, că patronalul din construcții, din care fac și dânșii parte, ne-au solicitat Ordonanța 114 să suportăm mărirea salariului minim, ceea ce am și făcut , și am suportat și deduceri fiscale pentru toți angajații din sectorul construcțiilor. Avem în execuție în Ministerul Dezvoltării peste 12.681 șantiere în toate satele României și tocmai de aceea suntem într-un parteneriat cu cei din construcții, i-am ajutat , am făcut facilități fiscale tocmai pentru că este foarte mult de lucru în această țară. Noi avem și banii necesari peste tot. Ne asumăm obligația de plată foarte rapid, sunt gata să discut oricând cu orice constructor care are în derulare o constrrucție prin Ministerul Dezvoltării. În schimb, nu pot să intervin în piață atunci când este un contract ferm. Să termine lucrarea, dacă nu pot să pună pușca jos, doar că le aduc aminte că mai modificăm săptămâna viitoarea Legea Achiziției publice și cine denunță un contract pe care și l-a asumat, vreo trei ani de zile nu mai poate face ceva pe la licitații”, a declarat Daniel Suciu.

 

One thought on “Ministrul Daniel Suciu, atenționări către constructori să nu mai subliciteze pentru a câștiga contractele. A făcut referire și la o firmă din Botoșani!

  1. Către reprezentanții Victor construct:
    Dacă nu ați licitat pe sume reale cu care ați fi putut face lucrarea, este problema voastră. Foarte bine v-a dat peste nas Dna Ciofu! Dacă lucrarea a fost estimată la 19 milioane, de ce vreți voi sa va credeți șmecheri și sa luați licitațiile doar de dragul portofoliului? Mergeți “in cap” la licitații și după aia găsiți tot felul de motive sa va eschivați ca nu va încadrați in preț. Sau poate la biroul tehnic al firmei Dvs inginerii sunt plătiți in funcție de numărul de licitații câștigate. Asta ar fi o prostie, oricum! Dacă s-a dat autorizație de construcție in 2016, o firma care înțelege intr-adevăr ce înseamnă “puterea lucrului bine făcut” ar fi tăiat pamblica de inaugurare la finele lui 2018. Dar e foarte frumos sa avem sloganuri și mașini inscripționate cu acestea, dar de fapt pe Șantiere se “trage mâța de coada”! Așa ați făcut și cu teatrul Mihai Eminescu și cu alte lucrări care nu îmi vin in minte acum. Știți doar sa plângeți la uși iar in urma voastră, prăpăd! Rușine “companiei de construcții românești”, Rușine!
    In locul acelui ingineraș cu gura mare eu ma ascundeam după un fotograf de la presa! Toată vizita a decurs bine pana s-a trezit inginerul sa vorbească.
    Mult succes in continuare!
    Sa o țineți tot așa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *