5 motive pentru care ar trebui să îți iei o friteuză

Alimentele prăjite nu sunt, cu siguranță, cea mai sănătoasă mâncare, dar trebuie să fie printre cele mai gustoase. Așadar, nu este de mirare că friteuza a devenit unul dintre cele mai populare aparate electrocasnice din România.

Astăzi analizăm tipurile de friteuză, atât din punctul de vedere al funcționalităților, cât și din punct de vedere al calității, pentru a defini 5 motive pentru care ar trebui să investești într-un astfel de aparat.

  1. Îți ușurează munca în bucătărie

Ca parte din acele dispozitive de bucătărie care îți fac viața mai ușoară, o friteuză îți va facilita gătitul și scurta timpul total pe care îl petreci în bucătărie. Un aparat simplu, accesibil, ce controlează temperatura și timpul de prăjire pentru ca tu să te poți ocupa de alte activități în bucătărie, în timp ce gătești.

  1. Folosești mai puțin ulei în timpul prăjirii

Totuși, utilitatea maximă a friteuzei se află în acele momente în care pur și simplu nu îi poți rezista unei porții de cartofi prăjiți, însă ești descurajat de cantitatea de ulei folosită.

În funcție de tipul de friteuză ales, aparatul reduce considerabil uleiul folosit și îmbibat în alimente și te ajută să prepari alimentele prăjite preferate mai rapid, mai curat și mai eficient.

  1. Gătești mai sănătos

Modelele de friteuză au evoluat de la cele clasice, sub formă de baie de ulei (de la americanul deep fried) la cele mai versatile, ce sunt capabile să gătească mai multe tipuri de alimente, într-un mod mult mai sănătos.

O friteuză tip air fryer se diferențiază prin o prăjire mult mai rapidă, ce necesită mai puțin ulei și, așadar, emană mai puțin miros și produce preparate mai sănătoase.

  1. Un design ergonomic și atrăgător

Friteuzele moderne au un design minimal, elegant, care se potrivesc bucătăriilor contemporane. Sunt disponibile într-o largă varietate de culori și forme, în funcție de spațiul disponibil în bucătărie. Majoritatea au un ecran touch cu setări de temperatură, timp și tip de preparat, pentru o utilizare cât mai intuitivă și facilă.

  1. Varietate

În funcție de cât de intens o vei folosi și de bugetul disponibil, poți alege dintre modelele de friteuză clasice, semiprofesionale, cu aer cald sau încorporabilă.

Friteuzele clasice sunt cele mai răspândite, însă și cele mai simpliste. Deși îți oferă o mare varietate de culori, principalul lor dezavantaj rămâne faptul ca nu pot fi curățate cu ușurință sau în mașina de spălat vase.

Pe de altă parte, o friteuză semiprofesionala cu una sau două cuve este de obicei contruită aproape integral din oțel inoxidabil, cu componente ce pot fi curățate foarte ușor.

Destinate persoanelor care folosesc aparatul mai intens dar se gândesc și la sănătate, unele modele de friteuză vin echipate cu un coș rotativ, ce folosește mai puțin de jumătate din cantitatea de ulei, față de o friteuză normală.

Pentru cei ce folosesc friteuza zilnic și vor să păstreze armonia estetică a bucătăriei, un model încorporabil ar putea fi cea mai bună alegere.

Înainte de a-ți alege modelul de friteuză potrivit, ține cont și de aspecte ca funcții, putere, dotări suplimentare și alte aspecte care influențează raportul calitate-preț.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *