Comunicat de presă PSD: Botoșănenii merită să știe adevărul despre pensii și salarii

PSD este partidul care a realizat cele mai mari creșteri de venituri și reduceri de taxe în România din ultimii 30 de ani. După ce guvernarea PNL (PDL) a majorat TVA de la 19% la 24%, a crescut taxele firmelor, a impozitat pensiile, guvernarea PSD s-a remarcat întotdeauna prin îndreptarea inechităților, creșterea veniturilor, reducerea taxelor și stimularea economiei.

„Suntem conștienți că mai sunt încă multe lucruri de realizat și de pus în aplicare pentru ca veniturile românilor să ajungă la nivelul mediu al celor mai avansate state din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, în 2017 și în 2018 am recuperat ce s-a pierdut în perioada guvernării tehnocrate, am deblocat proiecte europene, am reparat nedreptățile la care au fost supuse toate categoriile sociale de populație, în special medicii și profesorii și am început să dăm drumul la investiții”, a declarat președintele PSD Botoșani Doina Federovici.

PSD este partidul care a redus TVA la 19%, iar anul trecut a scăzut TVA la doar 5% în domeniul turismului. Urmează micșorarea TVA la 5% la alimentele bio, naturale.

De asemenea, peste 90% dintre firmele românești beneficiază azi de cel mai bun regim fiscal din ultimii ani: doar 1% din cifra de afaceri!

Tot PSD a eliminat 102 taxe care vizau în mod direct populația, respectiv taxa radio-TV, taxa pentru înmatriculare auto, taxele pentru schimbarea sau înnoirea buletinului, pașaportului etc.

Am redat demnitatea părinților și bunicilor noștrii. Când am venit la guvernare primul lucru a fost să restituim CASS încasat ilegal de la pensionari, să scutim toți pensionarii de plata contribuțiilor sociale, iar pe cei cu pensii mai mici de 2.000 lei și de plata impozitului, în timp ce pentru ceilalți am redus impozitul pe venit de la 16% la 10% din ceea ce depășește acest prag. În acest fel, am lăsat mai mulți bani în buzunarele pensionarilor, în plus față de creșterile succesive ale punctului de pensie, cu valori mai mari și în avans față de prevederile inițiale ale legii. Până la finalul anului, cea mai mare parte a românilor, care au lucrat în grupele I și II de muncă, vor primi pensii majorate, urmare a recalculării dispuse de guvernarea PSD”, a declarat Marius Budăi, Ministrul Muncii și Justiției Sociale.

PSD consideră că dezvoltarea României depinde de bunăstarea românilor. Salariile și pensiile vor continua să crească așa cum este asumat în legislația adoptată. Creșterea permanentă a salariilor și a pensiilor înseamnă în primul rând respect pentru munca fiecărui român.

Așadar viziunea PNL PLUS USR este complet greșită ca salariile să nu mai crească.

Este antinațional ca să se renunțe la salariul minim pe economie, o măsură pe care PNL o promovează, pentru ca firmele străine să-i poată plăti mai prost pe români și să facă profituri mai mari.

Românii trebuie să fie respectați în România”, a adăugat președintele executiv al PSD Botoșani, deputatul Marius Budăi.

8 thoughts on “Comunicat de presă PSD: Botoșănenii merită să știe adevărul despre pensii și salarii

 1. Aceasta este publicitate electorala?!
  cu cat se imprumuta Romania anul aceasta pentru a plati? cu cat va creste inflatia? cu cat va creste deficitul?

 2. Fa Doino, mai bine explica de ce va ignora toate lumea civilizata! De ce “proasta satului din fruntea statului” fuge de cetatenii cu care, cica , a plecat sa se intalneasca dupa ce a vazut ca a fost tratata cu flit?? Abia astept sa nu mai aud de voi, talharilor! Locul tau este in puscarie, alaturi de majoritatea grupului infractional pe care, cu un tupeu fantastic, il numiti partid!

 3. Ne bucura ca ati reusit sa redati demnitatea jefuita de hoardele portocalii acum gelbejite de ura care le intumeca mintea ,in lungul istoriei doar au jefuit poporul , chiar au si tras cu pusca in numele regelui in buncii si strabuincii nostri , bai si ai vostri bunci ,strabunci pot fi ,ca nu va fata nimeni liberali, sunteti galbejiti doar pentru a fura !

  1. Viorele, liberalii au facut Romania Mare! Nu ma astept sa stii asta, esti oricum cu putin mai destept decat Dancila (aia are, cu siguranta, IQ subunitar) …si mai lasa dracu’ prostia aia cu “hoardele portocalii acum galbejite” care au impuscat-o pe ma-ta… te repeti si devii obositor! Poate ca atata stii sau poate ti s-a blocat softul…cred ca ar trebui sa-ti dea cineva o palma peste ceafa, sa-ti restarteze sistemul ?. Poate ca asa o sa-ti revii. Nu uita sa-ti iei pastilele! Restartul fara medicatie nu ajuta prea mult… ?

 4. … se vede cat de descreierati sunteți in stare sa trageți in POPOR, voi reprezentați doar 10 % din populație ,nu veti reusi sa puneti picioarele jegoase pe grumazul poporului român, cum ati facut dea lungul istoriei, sunteți o gașcă de nemernici care ati taiat salariile si pensiile parintilor ,vad că sunteti in stare sa va împușcați părinții !! Ticăloșii mai rau ca rușii sunteti
  E bine ca așa va cunoaște poporul….Rusine ati semănat doar teroare…..

 5. Are dreptate unu aici !! Sunteti o haită de câini care sfâșie poporului, faptele voastre vorbesc !!!Ce ati facut vorbește despre voi!! Are dreptate ala sunteți în stare de orice!!! Puneți mâna pe care A de istorie și veți găsi nenorocirile făcute de burghezia portocalie acum galbejita de ură bolșevică, cum spune unul!!! Criminalii istoriei sunteți……Plecați la Costa rica vs tine UDREA pe toti cu cat ati furat împreună…??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com