Deputatul Pro România Mihaela Huncă are o nouă lege așteptată de profesori și elevi: centre de excelență în fiecare județ

Elevii români performanți vor putea în sfârșit beneficia de pregătire la nivel înalt. Fiecare județ va avea un centru de excelență finanțat din bugetul Ministerului Educației Naționale, potrivit Legii 102/2019 a deputatului Pro România Mihaela Huncă și  promulgată miercuri (8 mai) de președintele României.

Centrele de excelență județene având personalitate juridică vor putea accesa resurse financiare pentru realizarea de proiecte și programe europene. Obiectivul principal pentru care am îmbunătățit Legea Educației este acela de a oferi tinerilor pregătire la nivel înalt în spații de lucru moderne și cu echipamente de ultimă generație pentru a putea să facă performanță, atât pe plan național, cât și internațional. În acest fel, vor putea realiza şi asigura implementarea unor programe de parteneriat cu instituţii din ţară şi din străinătate, cu organizaţii neguvernamentale pentru îmbunătăţirea condiţiilor şi resurselor necesare educării diferenţiate a copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte”, a declarat Mihaela Huncă.

“Mă bucur că, după 2 ani de așteptare în Senat și cu un aviz negativ din partea Guvernului această inițiativă a devenit lege. După ce am creat cadrul legal pentru ca olimpicii din fiecare judet să poată fi premiați de Consiliile Județene, acum vom înființa centre de excelență în toată țara. Le mulțumesc colegilor mei parlamentari care, dincolo de interesele politice, au înțeles că educația este esențială pentru prezentul și mai ales pentru viitorul European al României”, a precizat deputatul Pro România Mihaela Huncă.

sursa: comunicat de presă Pro România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *