Deputatul PSD Tamara Ciofu a solicitat Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să ofere prioritate persoanelor cu boli cronice la realizarea de investigații medicale

tamara ciofu- deputat BotosaniParlamentarul social-democrat botoșănean a solicitat Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să elaboreze o procedură prin care să aloce fonduri, astfel încât persoanele care suferă de boli cronice și în special vârstnicii să aibă prioritate pentru realizarea de investigații medicale periodice la toate centrele de recoltare care efectuează analize de laborator. De asemenea, deputatul PSD a ridicat aceeași problemă și pentru asigurații OPSNAJ, care au fost refuzați de clinici și laboratoare pentru efectuarea de analize de sânge specifice bolilor de care suferă, întrucât se termină plafonul în primele zile din lună.

Este foarte important să implementeze un program prin care toate persoanele cu afecțiuni cronice să fie înștiințate în fiecare lună la ce laboratoare de analize medicale se pot adresa pentru a efectua investigații, astfel încât să nu mai existe situația din prezent, în care în primele zilele ale fiecărei luni se termină fondurile alocate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, iar acești oameni nu mai au acces la investigațiile medicale care le oferă informații vitale cu privire la evoluția bolilor de care suferă”, a declarat Tamara Ciofu.

În opinia deputatului PSD, pensionarii, dar și alte categorii sociale care suferă de boli cronice și au nevoie de o monitorizare activă permanentă, trebuie să poată beneficia în orice moment de analize medicale gratuite.

Bolile cronice cu impact major asupra sănătății cum sunt afecțiunile cardiovasculare, cele maligne, diabetul zaharat, bolile cronice de rinichi, bolile autoimune trebuie urmărite periodic și se recomandă efectuarea de analize medicale la intervale regulate de timp recomandate de medicul specialist. De aceea, am propus Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate introducerea unui sistem de informare, astfel încât persoanele cu boli cronice care au nevoie de monitorizare periodică să poată face investigații medicale când au nevoie și astfel să nu se mai aglomereze serviciile de primiri urgențe”, a subliniat Tamara Ciofu.

One thought on “Deputatul PSD Tamara Ciofu a solicitat Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să ofere prioritate persoanelor cu boli cronice la realizarea de investigații medicale

  1. Mulțumim pentru frumosul creat de dumneavoastră ,pentru calitățile umane pe care le aveti si modul de a relationa cu cetățenii. BURGHEZII liberali care au tăiat salariile si pensiile sunt foarte amabili intre ei dar cu poporul sunt uraciosi ,aroganți ….o haita care sunt doar pentru gastile lor …..in rest calca in picioare tot …exemplu buldogul BLAGA,VIDEANU,JEGOASA UDREA….salariile tăiate de ei unde sau dus????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com