Un fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani a devenit judecător la Curtea Constituțională

procuror gheorghe stanUn fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani a devenit, marți, judecător la Curtea Constituțională. Procurorul Gheorghe Stan a fost validat de Camera Deputaţilor pentru funcţia de judecător la CCR, la propunerea PSD. Pentru această funcție au mai făcut propuneri PNL și USR, însă candidaturile celor doi, Ioan Cupșa și Vlad Ștefan, au fost respinse de votul plenului Camerei Deputaților.

Gheorghe Stan este în prezent procuror şef al Secţiei speciale de investigare a magistraţilor. El va lua locul la CCR lui Ştefan Minea, al cărui mandat expiră pe 15 iunie.

Gheorghe Stan este originar din Bacău, iar după absolvirea univeristăţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi a lucrat ca procuror la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Darabani şi Botoşani. În septembrie 2005 a fost delegat din funcţia de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani în funcţia de prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău. După doi ani a fost avansat la CSM, unde a lucrat la Inspecția Judiciară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *