Aspiratoarele viitorului sunt deja în prezent

Când ne gândim la viitor, apar în minte mașini electrice, mijloace rapide de transport și multe călătorii pe lună. Însă cum va arăta viitorul din casa fiecăruia dintre noi? Cum va arăta o cafetieră? Ce aspiratoare vom folosi și ce funcții vor avea acestea?

Pentru început, nu trebuie să ne folosim prea mult imaginația, pentru că funcțiile avansate au ajuns deja pe câteva dintre aspiratoarele pe care le putem cumpăra astăzi.

În mod cert, viitorul presupune autonomia electrocasnicelor pe care acum le folosim în fiecare zi. Aspiratoare de tip robot sunt deja capabile să demareze singure sesiuni de curățare a camerei. Mai mult, acestea conțin senzori și camere ce le permit să identifice obstacolele, precum picioare de scaun și mese și tabureți.

Având în vedere toate aceste noi tehnologii, cred că aspiratoarele din viitor vor fi reduse la trei tipuri majore.

Aspiratoare pentru curățare intensă, manuale

Oricât de mult ne-am dori automatizarea tuturor electrocasnicelor, aspiratoarele manuale nu vor dispărea din peisaj. Aspiratoare precum cele ce oferă curățare și spălare vor fi în continuare folosite în medii ce necesită o atenție riguroasă. Mă refer aici și la aspiratoare de tip „industrial”, folosite în hoteluri și alte unități de cazare, în special.

Datorită funcțiilor performante, acestea vor avea în continuare dimensiuni mai mari. Spun „datorită”, pentru că acest lucru nu este neapărat un dezavantaj. Până la urmă, un aspirator profesional trebuie să fie, mai întâi de toate, performant, apoi compact.

Aspiratoare robot

Popularitatea aspiratoarelor robot este într-o continuă creștere, iar viitorul are un loc generos pentru ele. În momentul de față, acestea au prețuri de pornire de la aproximativ 600 lei, iar modelele de top depășesc prețuri la raft de 4000 de lei. Binențeles, inteligența și funcționalitatea diferă în funcție de preț.

Partea bună la aspiratoarele robot este că tehnologia avansează rapid, iar noile funcționalități sunt implementate cu investiții din ce în ce mai mici. Drept urmare, mă aștept ca viitorul apropiat să aducă aspiratoare robot cu conectivitate wi-fi și senzori de proximitate la prețuri mult mai generoase.

Odată cu dotarea cu senzori și capacitate de conectare wi-fi, producătorii pot adăuga noi funcții prin intermediul actualizărilor (update-uri).

Aspiratoare robot cu spălare

Vă aduceți aminte de aspiratorul Mo din filmul animat Wall-E, aspiratoarele robot cu spălare sunt aproximativ la fel de mici și, cel mai probabil, la fel de drăguțe. Acestea pot curăța suprafețe de până la 30 metri pătrați la o singură utilizare și pot beneficia de aceleași funcții inteligente pe care le găsim la aspiratoarele robot.

Un scenariu comun al viitorului ar fi programarea inițială a aspiratorului robot, urmată de cea a celui cu spălare.

În orice caz, viitorul arată foarte bine pentru aceste tipuri de aspiratoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *