Polițist de frontieră arestat după ce a luat bani de la un contrabandist ca să-l scape de pedeapsă

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj, Biroul teritorial Baia Mare, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 03 mai 2019, alui Sorin Teodorel Ardelean, subcomisar de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: luare de mită în formă continuată,  trafic de influență în formă continuată.

În luna decembrie 2018 și în data de 2 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel, în calitatea menționată mai sus, prevalându-se de o presupusă influenţă pe care ar avea-o asupra unor magistrați din cadrul unei unități de parchet, a pretins suma de 800 euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal (martor în cauză) pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Banii respectivi au fost pretinși de inculpat pentru a efectua mai multe demersuri în scopul schimbării încadrării juridice într-o infracțiune pedepsită cu o pedeapsă mai blândă și dispunerii în dosar a unei soluții procedurale favorabile persoanei cercetate.

În același context, la data 3 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel a primit cei 800 euro, suma de bani pretinsă anterior, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

La data de 03 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel a fost prezentat Tribunalului Maramureș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere ce a fost admisă de instanța de judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *