FOTO! A fost semnat contractul de finanțare privind extinderea și modernizarea UPU. Medicul Tamara Ciofu: Astăzi se pun bazele unei structuri noi a Unității de Primiri Urgențe, structură medicală care are absolut nevoie de modernizare

Contractul de finanțare a proiectului „Modernizare, extindere, dotare a Unității de Primiri Urgențe” a fost semnat, vineri, în prezența directorului Agenției de Dezvoltare Nord-Est, Vasile Asandei, ministrului Muncii, Marius Budăi, parlamentarilor PSD, medici.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și are scopul de îmbunătățire a calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență.

Mă bucur în primul rând în calitate de medic că a trecut în plan prioritar sănătatea cetățenilor județului Botoșani. Este un proiect de mare anvergură și astăzi se pun bazele unei structuri noi a Unității de Primiri Urgențe, structură medicală care are absolut nevoie de modernizare, de dotare, pentru că, așa cum este trecut și în proiect, aproape 60.000 de cetățeni  își găsesc primul ajutor aici. Este o mare realizare și un moment în care medicii, personalul medical, asistenți medicali, infirmieri și personalul nemedical care susține activitatea în această unitate va trăi o reală bucurie și împlinire lucrând în condiții europene”, a declarat medicul Tamara Ciofu, deputat PSD.

Investiția se ridică la peste 6,7 milioane lei. UPU de la Spitalul Județean se va extinde în parcarea Spitalului Judeţean, dar şi pe înălţime.

La etaj vor fi făcute birourile administrative, vestiarele şi o sală de pregătire.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *