Inundații în județul Botoșani! Peste 1300 de oi de la patru stâni, evacuate

rauseni, inundatii, stiri, botosaniUrmare a precipitațiilor din ultimele zile, au fost depășite cotele de atenție pe râul Prut, iar la Baranca a fost inundată o suprafață de aproximativ 10 hectare.
La ora 20.00, cota de inundație (470 cm) pe raul Prut, la Oroftiana ( intrarea râului in țară), era depășită cu 110 de cm, in crestere cu 5 cm fata de ora 19.00. La Rădăuți Prut, la aceeasi ora, cota de atenție ( 290 cm) era depășită cu 52 cm.
La aceste cote, nu exista riscul ca gospodariile populatiei sa fie  afectate. La Baranca, comuna Hudesti, lunca Prutului a fost inundată pe o suprafață de cca. 10 hectare. Preventiv, peste 1300 de oi de la patru stani au  fost evacuate din lunca Prutului de  pompierii militari si voluntari”, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani
. La fața locului se află și primarul comunei, Viorel Atomei. Autoritățile locale si pompierii rămân în zona pentru monitorizarea situației.
Avertizare hidrologica Cod Portocaliu pe raul Prut a fost actualizată Astfel, se instituie Cod Portocaliu de la  02.05.2019, ora 19.30 pana pe 03.05.2019, ora 24.00, pe raul Prut, pe sector amonte acumulare Stanca – Costești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com