Zece localități din județul Botoșani, în pericol de inundații. Vezi care sunt acestea și ce au dispus autoritățile!

Membrii Comitetului local pentru Situații de Urgență s-au întrunit, joi după-amiază, pentru a dispune măsuri după ce a fost emisă o avertizare hidrologică de cod portocaliu de inundații pe râul Prut.

Autoritățile au anunțat că la ora 15.00 era depășită cota de inundație la punctul Oroftiana cu 84 cm, motiv pentru care au fost avertizate toate comitetele locale pentru situații de urgență în aval de Oroftiana şi s-au transmis toate măsurile pe care acestea să le ia.

Este vorba de Ştefăneşti, Ripiceni, Manoleasa, Mitoc, Coţuşca, Rădăuţi Prut, Păltiniş, Darabani, Hudeşti și Suharău.

Dacă situaţia va fi critică pentru populaţia şi pentru agenţii economici care desfăşoară activităţi economice în zonă, se va folosi şi sistemul de avertizare Ro Alert cu măsurile care trebuie luate de către populaţie”, a declarat Cristian Amarandei, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

Potrivit acestuia, activități economice sunt desfășurate pe raza a trei unități administrativ-teritoriale, respectiv la Păltiniş sunt trei stâni, la Darabani, o stână şi o balastieră şi, de asemenea, la Hudeşti patru stâni.

Pe perioada avertizării de Cod portocaliu este obligatorie instituire serviciu de permanenţă la sediul primăriilor și de asemenea activitățile specifice de avertizare a populației și a operatorilor economici care desfășoară activități în zonele vizate.”, a mai spus Amarandei.

Prefectul Dan Șlincu a cerut celor prezenți să acorde maximă atenţie acestui fenomen şi să acţioneze atunci când este nevoie, când situaţia o impune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *