Alertă meteo de vreme severă. Județul Botoșani, sub Cod galben

Meteorologii au emis, marți, o avertizare meteo de vreme rea pentru mai multe județe din țară, vizat fiind și județul Botoșani.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 30 aprilie, ora 14 – 01 mai, ora 21
Fenomene vizate: perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.

  Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în regiunile nordice, nord-estice, vestice și centrale, iar în a doua parte a zilei de marți (30 aprilie) și la începutul nopții de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în Muntenia, Moldova și Dobrogea.

  În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale în general între 45 și 55 km/h.

De asemenea, în intervalul 30 aprilie, ora 15.00, 1 mai, ora 10, județul Botoșani se află sub Cod galben. În noaptea de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) și la începutul zilei de miercuri (1 mai) în Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei și Crișanei și local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *