Studentul din Botoșani care a căzut de la etajul IV al căminului unde era cazat, considerat cel mai norocos student. Botoșăneanul are 10 pe linie la facultate

Cazul unui student botoșănean, care studiază la Facultatea de Mecanică din Iași, din cadrul Universității Tehnice, a șocat întreg mediul academic ieșean și nu numai. Miercuri seara, dupa o petrecere presarata de alcool, la care s-a adaugat si o tigara cu Marijuana, Bogdan Cirdei, din comuna Copalau, judetul Botosani, a cazut de la etajul patru al caminului T10, din campusul Tudor Vladimirescu. Chiar daca se ridica si suspiciunea unei tentative de suicid, apropiatii tânarului spun ca acest lucru nu este posibil si ca de vina pentru acest incident este alcoolul pe care l-a consumat studentul.

Reprezentantii Universitatii sustin ca tânarul este un student model, care a surprins pe toata lumea prin rezultatele pe care le-a obtinut în primul an de facultate. Totodata, acesta ar proveni dintr-o familie buna, având rezultate bune la învatatura si pe parcursul liceului.

„Este vorba despre un student foarte bun al Facultatii de Mecanica, care învata foarte bine si care a intrat la facultate cu o medie foarte buna. A terminat sesiunea cu medii foarte bune, este student în primul an si a reusit sa-i surprinda pe toti profesorii obtinând medii de 10 la niste materii foarte grele. Din informatiile pe care le avem, se pare ca studentul a consumat alcool destul de mult la zona de agrement Ciric. Ulterior, a mai participat la o minipetrecere în camin, unde a fumat ce nu a trebuit. Deoarece se simtea putin rau si avea nevoie sa se odihneasca, a mers în alta camera, la un alt coleg„, a declarat Bogdan Budeanu, Directia Servicii Studentesti.

Noroc incredibil! Zece centimetri l-au separat de o tragedie

Tânarul în vârsta de 19 ani a plecat de la petrecerea la care se afla, într-o alta camera de camin, la un alt coleg, pentru a se odihni, deoarece nu se simtea bine. Acesta s-a asezat pe un pat de lânga un geam deschis si, ametit de alcool si alte substante, nu si-a dat seama ca se apleaca prea tare, cazând de la etajul patru. Cei care au fost la fata locului spun ca baiatul a avut foarte mult noroc, deoarece a cazut fix pe spatiul verde, între placile de beton. Astfel, câtiva centimetri îi puteau fi fatali.

Este trotuarul care este sub geam, lat de aproximativ 80 de centimetri. Dupa acesta este spatiul verde si în stânga spatiului verde este un canal, cu mult beton. El a cazut exact pe bucata de spatiu verde, la câtiva centimetri de beton. A cazut cu tot corpul pe spatiul verde, pe pamânt, si acest lucru l-a salvat. Zece centimetri de asfal îi puteau fi fatali. La fata locului a intervenit foate repede un echipaj de politie si a ajuns foarte repede si un echipaj medical, iar el a fost transportat repede la spital. Acestea sunt lucruri decisive„, adauga Bogdan Budeanu.

Toti au doar cuvinte de lauda

Toti cei care îl cunosc pe tânarul de 19 ani au numai cuvinte de lauda la adresa lui si exclud varianta unei sinucideri. „Simtea ca se sufoca, avea nevoie de aer si s-a pus pe un pat care era îndreptat spre geam. A deschis geamul, iar colegul lui s-a dus sa duca gunoiul. Când s-a întors, nu l-a mai gasit în camera. Noi spunem ca totul a fost un accident, deoarece el este un tânar plin de viata si chiar în acea seara dorea sa mai participe la o petrecere. Este un copil foarte bun, a gresit si va plati, din pacate, foarte mult pentru asta. Din câte stim, viata lui nu este în pericol, dar vor exista mai multe urmari. Ajutam familia, am dat o camera pentru parintii lui, daca vor sa vina în Iasi„, mai spune Bogdan Budeanu.

Este stabil si medicii spun ca a scapat ca prin minune

Baiatul a fost transportat de urgenta la spital, în stare grava. Acesta a fost stabilizat de catre medici si va fi supus unei interventii chirurgicale. „La Unitatea de Primire Urgente a Spitalului «Sf. Spiridon» din Iasi a fost transportat un tânar în vârsta de 19 ani, din judetul Botosani, student în Iasi. Acesta a cazut de la etajul patru al unui camin si a suferit mai multe traumatisme, contuzii si fracturi. Pacientul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, cu pierderea cunostintei, fractura cu minima deplasare la nivelul ramului ischio-pubian stâng, fractura complexa la nivelul femurului drept, contuzie hepatica, contuzie pulmonara. Acesta a fost internat la Ortopedie, la Terapie Intensiva. Pacientul este stabil si va fi supus unor interventii chirurgicale„, precizeaza prof. Dr. Diana Cimpoesu, coordonator UPU-SMURD Iasi.

sursa: bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *