Liderul PNL, la Botoșani: Toate proiectele pe PNDL sunt în momentul de față aruncate în aer. De asemenea, sunt aruncate în aer toate proiectele de investiții cu finanțare europeană

Partidul Național Liberal va ataca la Curtea Constituțională mai multe acte normative adoptate pe repede înainte de Camera Deputaților, a anunțat joi, la Botoșani, liderul PNL, Ludovic Orban.

Acesta a spus că va ataca modificările la Codul penal și Codul de procedură penală precum și legea privind aducerea în ţară a rezervelor de aur ale Băncii Naţionale a României.

PNL va ataca, de asemenea, la CCR o ”lege scandaloasă inițiată de PSD-ALDE care urmăreşte să instituie un paradis fiscal pe Lacul Belina”, a mai spus Orban.

Liderul PNL a vorbit și despre bugetele locale, acuzând PSD că de când a venit la putere a provocat cheltuieli nesăbuite, ”care generează un deficit foarte mare, care nu poate fi finanțat decât prin creșterea împrumuturilor, împrumuturi la dobânzi extrem de mari și care nu fac altceva decât să pună pe umerii noștri și a copiilor noștri toate cheltuielile absurde care sunt generayte de actuala putere. Ca să reducă deficitul, coaliția PSD-ALDE, a aplicat câteva soluții: pe lângă jefuirea companiilor de stat, de unde s-au gândit acești guvernanți să fure fără conștiință și fără niciun pic de respect față de oameni: de la bugetele locale”, a adăugat Orban.

Bugetele locale la nivel național au pierdut pe 7 miliarde lei întrucât, spune liderul PNL, nu s-a respectat programul de guvernare, nu s-a respectat angajamentul luat de Guvern față de autoritățile locale de a mări la 1.200 lei cheltuiala pe cap de locuitor în vederea asigurării  bugetului de funcționare, s-au transferat cheltuielile sociale către primării, finanțate 90% din bugetul de stat, și s-au introdus cheltuieli salariale în plus la primării.

Orban a atras atenția totodată că proiectele prin PNDL și cele cu finanțare europeană sunt blocate de creșterea devizelor de lucrări și că Guvernul refuză să suporte creșterile de cheltuieli pe proiectele de investiții.

Mai trag un smnal de alarmă, pentru că am văzut că se bate cu cărămida în piept inclusiv organizația PSD Botoșani. Toate proiectele pe PNDL sunt în momentul de față aruncate în aer. De asemenea, sunt aruncate în aer toate proiectele de investiții cu finanțare europeană, ca urmare a actelor normative adoptate de Guvern, în special Ordonanța 114. Devizele de lucrări pe toate proiectele de investiții finanțate în cadrul programului PNDL II și proiectele finanțate cu fonduri europene nerambursabile au crescut. Creșterea este de minim 12%”, a adăugat Orban.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *