Ample acțiuni de control ale polițiștilor și specialiștilor Direcției Sanitar Veterinare. Amenzi de peste 100.000 lei

razie politie, stiri, botosaniMiercuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în colaborare cu specialişti ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, au organizat o acţiune pe raza municipiului Botoşani, pentru prevenirea şi combaterea încălcării normelor de comerţ şi a celor sanitar-veterinare.

Astfel, au fost efectuate controale la 33 de unităţi economice, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora depăşind suma de 107.000 de lei.

Totodată, au fost depistat  trei persoane, două femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 48 şi 63 de ani, care deţineau asupra lor diverse cantităţi de ţigarete de provenienţă duty free, fără documente justificative, despre care cunoşteau că provin din activităţi de contrabandă.

În toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă în formă asimilată, iar cantitatea totală de 50 de pachete de ţigarete a fost indisponibilizată în vederea confiscării speciale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *