Ministrul Muncii, botoșăneanul Marius Budăi, anunţ de ultimă oră despre plata pensiilor

stiri, botosani, marius budaiMinistrul Muncii, Marius Budăi, spune că, după 1 mai, toţi cei cărora le au fost recalculate pensiile vor primi şi banii.

Sunt acum 40.000 de dosare trimise catre pensionari, dintre care 36.000 deja sunt puse in plata. Acum avem deja 36.000 puse in plata si urmeaza dupa 1 mai sa primeasca si banii acasa. La Casa Nationala de Pensii am nevoie de oameni. Si facem acum o analiza sa vedem ce oameni putem duce la Casa de Pensii ca sa pot implementa legea”, a declarat Marius Budăi.

Ministrul Muncii a făcut o serie de anunţuri importante pentru pensionari într-o intervenţie la România TV. Acesta a spus că pensionarii vor primi acasă o scrisoare în cazul în care pensiile lor au fost recalculate.

Budăi a evitat să dea un termen la care scrisorile vor fi trimise deoarece procesul de evaluare a dosarelor este încă în curs de desfășurare.

Într-o intervenție telefonică, Marius Budăi a precizat că, până acum, au fost emise circa 40.000 de decizii de majorare a pensiilor pentru cei cu grupele I și II de muncă, iar 36.000 de pensionari au primit deja pensii majorate. Restul de până la 100.000 urmează să fie înștiințați prin scrisori că sunt beneficiari ai majorării, scrisorile fiind trimise înainte de majorarea efectivă.

Procesul de trimitere a scrisorilor de înștiințare va avea loc pe măsură ce procesul de analiză a dosarelor va fi finalizat. Budăi a negat speculațiile privind conexiunea dintre campania electorală și scrisorile trimise pensionarilor. ”Fiecare vrea să știe dacă se înscrie sau nu la această lege (…) Nu cred că este posibil ca scrisorile să ajungă înainte de alegeri pentru că munca este extrem de grea. O activitate foarte laborioasă”, a spus Budăi referindu-se la analiza dosarelor pentru cei care vor beneficia de pensiile recalculate.

De recalcularea pensiilor vor beneficia cei care au lucrat încadrați în grupele I și II de muncă, cu condiția să aibă stagiul complet de cotizare. În grupa I de muncă, o pensie care are cuantumul de 2000 de lei va ajunge până la aproximativ 4000 lei. În grupa II de muncă, cei care primeau o pensie de 2000 de lei vor beneficia de 3000 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *