Școlile din județul Botoșani cu cele mai bune, respectiv cele mai slabe rezultate la simularea Evaluării Naționale. Care sunt acestea!

elevi, examen, stiri, botosani,Inspectoratul Școlar Județean a realizat un top cu cele mai mici, respectiv cele mai mari medii obținute de unitățile de învățământ din Botoșani la simularea Evaluării Naționale.

În topul școlilor cu cele mai mari medii se situează Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, cu media 8.49, urmat de Colegiul Național ”A.T.Laurian” cu 8.01 și Liceul ”Dr. Mihai Ciucă ” Săveni cu 7.11. Pe locul patru se află Școala Gimnazială Cornerstone Dorohoi-7.03, Școala 7 Botoșani-6,94, Școala 17 Botoșani cu 6,73 și Școala Grigore Antipa Botoșani cu 6,56.

La realizarea mediei s-a luat în calcul media notelor pe școală de la limba română, respectiv matematică.

Școlile codașe la simulare au fost : Școala 1 Bălușeni-3,19, unde media notelor la română a fost de 3.96 iar la matematică de 2,41, Școala Broscăuți-3,16, respectiv 4,28 media notelor la română și 2,03 media notelor la matematică și  nu în ultiml rând Școala Răchiți-2,74, unde media notelor la română a fost de 3,54 iar la matematică de 1.93.

Urmare a rezultatelor slabe obținute la simulare, IȘJ a cerut ca la nivelul școlilor să se realizeze un plan de măsuri de îmbunătățire a rezultatelor și pregătiri suplimentare cu elevii.

De asemenea, în luna mai unitățile de învățământ botoșănene vor organiza simulări la matematică și română pentru elevii claselor VIII-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *