Atenție, botoșăneni, dacă alegeți să călătoriți de pe Aeroportul Suceava după Paște! Ce trebuie să știți

prima cursa wizz air aeroportul suceava , stiri, botosaniBotoșănenii care preferă să călătorească cu avionul de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” de la Salcea trebuie să știe că începând cu data de 6 mai vor demara lucrările la noul terminal. Autoritățile de la Suceava susțin că lucrările de extindere a terminalului Aeroportului Suceava ar putea crea disconfort pasagerilor.

Vor începe cu devierea rețelelor de gaz metan și apoi celelalte rețele care trec prin zona unde se va ridica noul terminal, deci au respectat graficul și încercăm să grăbim lucrurile pentru că e perioadă de vară și suntem foarte interesați ca anul viitor pe vremea asta să terminalul nou de la Aeroportul Ștefan cel Mare gata”, a spus președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Contractul de proiectare și execuție a noului terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Suceava, care va permite creșterea la circa 560.000 de pasageri procesați anual pe acest aeroport cu maxim 340 de pasageri pe oră, a fost semnat anul trecut.

Actualul terminal va fi extins în partea de est va procesa cursele interne și va procesa 86 de pasageri pe oră  Totodată, pentru terminalul de sosiri curse externe, respectiv sala de recuperare bagaje, pe terenul adiacent clădirii, pe latura de nord a acesteia, se va realiza un drum de legătură între platforma de îmbarcare-debarcare aeronave și clădirea proiectată pentru a permite transportul bagajelor de la aeronave către sala de recuperare bagaje de cală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *