Botoșaniul, municipiul din România în care prețurile la apartamente au crescut cel mai mult în primul trimestru

bloc de langa prefectura, stiri, botosaniPrețurile apartamentelor din municipiul Botoșani au avut cele mai mari creșteri la nivel național, în primul trimestru al anului în curs, potrivit unui raport de piaţă realizat de Analize Imobiliare. În Botoșani, media creșerii prețurilor la imobiliare a fost de 7,1%, în condițiile în care, la nivelul național proprietăţile rezidenţiale s-au apreciat cu 0,8% faţă de ultimele trei luni din 2018.

„La fel ca în ultimele două trimestre, în T1 2019 au existat câteva reşedinţe de judeţ unde au avut loc creşteri de preţ sensibil mai mari decât în marile centre regionale, dar şi decât media naţională. Pe primul loc în clasamentul naţional al scumpirilor se află, astfel, Botoşaniul, cu un avans de 7,1%, până la o medie de 800 de euro pe metru pătrat util. Oraşul din nord-estul ţării este urmat, la relativ mică distanţă, de Miercurea-Ciuc, cu un plus de 6,3% (până la 900 de euro pe metru pătrat), apoi de Drobeta Turnu Severin (+5,3%, până la 670 de euro pe metru pătrat), Târgu-Jiu (+5,2%, până la 980 de euro pe metru pătrat) şi Sibiu (+4,5%, până la 940 de euro pe metru pătrat)”, se arată în analiza preluată de Ziarul Financiar.

Potrivit datelor publicate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), în primul trimestru al anului în curs au fost încheiate, pe plan naţional, un număr de 116.109 de vânzări de imobile – nivel ce marchează o scădere de 22% faţă de perioada similară din 2018, când la nivel de ţară erau consemnate 148.951 de asemenea operaţiuni. De menţionat este totuşi că, cel puţin în parte, această scădere poate fi pusă pe seama faptului că lunile ianuarie şi februarie, cele care au înregistrat şi cele mai slabe rezultate, au fost marcate de nefuncţionarea programului Prima Casă (care susţine, încă, o parte importantă din cererea de locuinţe existentă în piaţă).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *