Trei motive să îți cumperi un uscător de rufe

uscator de rufeDacă te-ai plictisit și obosit de întins și călcat rufe de fiecare dată când speli, trebuie să știi că există o soluție care îți poate ușura extrem de mult munca și te va lăsa cu haine curate, uscate și netede, gata de pus direct pe umeraș.

Un uscător rufe este aparatul electrocasnic de care ai nevoie, dacă te-ai săturat să aștepți ca vremea să fie bună pentru a-ți putea scoate rufele la uscat sau dacă suportul pentru rufe îți ocupă prea mult din spațiul din casă. Hainele îți vor ajunge direct în dulap, mai curat și mai rapid. Dacă nu te-am convins deja, îți dăm mai jos trei motive bune pentru ca să îți cumperi un uscător rufe.

  1. Economisești timpul

Poate dura foarte mult să usuci haine, dacă depinzi de vreme. Temperaturile joase și atmosfera umedă te pot priva de hainele preferate câteva zile la rând, câteodată. Însă un uscător rufe reduce timpul de uscare de la o zi sau chiar câteva zile la numai câteva ore sau chiar câteva zeci de minute, dacă alegi un program expres. Astfel, te vei bucura de hainele tale într-un interval de timp mult mai scurt. Mai mult, planificarea ciclurilor de spălat va fi mai ușoară și tu vei avea o mai mare flexibilitate, deoarece nu vei depinde de vremea de afară. După ce ai spălat, ai uscat și împachetat într-un timp record.

Inclusiv călcatul rufelor va fi mai facil, deoarece unele uscătoare au funcții antișifonare. Vei preveni astfel încurcarea și cutarea excesivă a hainelor, iar călcatul s-ar putea să nu mai fie necesar în cazul unor anumite materiale. În cazul altora, sigur vei observa că munca ți-e mai ușoară.

  1. Prelungești durata de viață a țesăturilor

Dacă ești genul de persoană care se atașază de haine, vei înțelege ce greu e să vezi că s-a deteriorat piesa ta vestimentară preferată. Fie că este vorba de haina preferată, fie că este vorba de toate hainele din garderoba ta, vei dori să le păstrezi întregi o perioadă cât mai lungă. Dacă le vei usca la aer și la soare, durata lor de viață și calitatea lor vor fi afectate, din cauza razelor ultraviolete. Hainele tale au nevoie de o uscare mai blândă, iau un mediu controlat din interiorul unui uscător rufe le va proteja mai bine. Cuva unui uscător rufe efectuează mișcări delicate și fluide care nu agresează țesăturile.

  1. Împrospătezi hainele fără să le speli

Hainele care stau prea mult în dulap capătă câteodată un miros neplăcut, de spațiu închis, chiar dacă ele sunt spălate și curate. Un uscător rufe te va ajuta să elimini mirosul stătut, cauzat în mod normal de lipsa de aerisire, în numai câteva minute. Este de ajuns să bagi hainele în uscător, fără să le mai speli, să selctezi programul destinat împrospătării hainelor și vei avea rufe care par proaspăt spălate.

Acest program funcționează și în cazul în care ai purtat acel tricou sau avea fustă o singură dată și nu este suficient de murdară pentru spălare. Amintește-ți că dacă le speli prea des, hainele se vor deteriora. O sesiune scurtă de împrospătare în uscător va fi mai benefică pentru țesătură, iar hainele vor fi numai bune de purtat din nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *