Sindicaliștii din Penitenciarul Botoșani au cerut sprijinul deputatului Pro România, Mihaela Huncă, pentru rezolvarea problemelor din sistem

Deputatul Pro România, Mihaela Huncă, va face demersuri pe lângă Guvern pentru rezolvarea problemelor salariale din penitenciare.

Deputatul botoșănean a fost invitat, joi, de reprezentanții Sindicatului Novo Legis pentru a vedea condițiile de muncă ale salariaților din Penitenciarul Botoșani.

Reprezentanții acestui sindicat m-au invitat pentru a-mi expune problemele cu care se confruntă personalul de acolo. Am fost ca parlamentar, dar și ca membru al Comisiei pentru Drepturile Omului pentru că există niște probleme cu care aceștia se confruntă de anul trecut, vorbesc de plata orelor suplimentare care nu se mai face, eliminarea discriminărilor salariale a fost discutată. Există un statut al polițiștilor din penitenciare care așteaptă undeva într-o comisie pe la Parlament și va trebui să văd ce se întâmplă cu ea și bineînțeles o îmbunătățire a condițiilor de lucru a personalului din penitenciar. De fiecare dată, au spus cei de acolo, dacă au venit parlamentarii sau miniștrii nu s-au interesat niciodată de codițiile de lucru și de problemele pe care le are personalul din penitenciare, ci doar de condițiile în care stau deținuții”, a precizat Mihaela Huncă.

Aceasta a spus că prin interpelări, întrebări, inițiative legislative, adrese, întâlniri cu reprezentanții ministerului de resort va încerca să rezolve, alături de parlamentarii Pro România, aceste doleanțe ale angajaților din penitenciare.

În altă ordine de idei, deputatul botoșănean a anunțat că profesorii vor primi până de sărbătorile de Paști banii pe hotărârile judecătorești precum și dobânzile aferente acestora.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *