Dragnea anunță că dă câte 20.000 de lei pentru locuitorii din satele din județele Moldovei

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat vineri, la Botoșani, că locuitorii din zonele rurale din Regiunea Nord-Est vor primi un sprijin financiar guvernamental în valoare de 20.000 de lei pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuit și dotarea gospodăriilor cu utilaje agricole.

Programul se va adresa doar celor șase județe din Moldova.

Plecând de la ideea că această regiune are un PIB pe locuitor de 27.000 de lei/an faţă de 44.000 de lei media naţională, am gândit, am elaborat un program specific de sprijin punctual pentru această regiune. Este vorba de acordarea de 20.000 de lei pentru fiecare gospodărie pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuire în mediul rural şi dotarea gospodăriilor cu utilaje agricole. Cei care vor şi mai mulţi bani, pot merge până la 40.000 de lei şi le putem acorda garanţii pentru credite. Şi aici vorbim de izolarea termică şi energetică prin anvelopare, încălzire cu centrale termice, conectarea gospodăriilor la reţeaua de apă, canalizare şi gaze, amenajarea de grupuri sanitare în interiorul locuinţei, apă caldă menajeră prin sisteme solare”, a declarat Liviu Dragnea.

El a precizat că programul se adresează cetăţenilor persoane fizice şi va fi aprobat prin ordonanţă de urgenţă şi nu are caracter de ajutor de stat.

De asemenea, liderul PSD a vorbit și despre instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea dezvoltării zonelor celor mai defavorizate prin încurajarea investiţiilor şi a creării locurilor de muncă într-un context durabil.

Prin această schemă vor fi sprijinite construcţiilor pentru sănătate, pentru industria alimentară, construcţiile turistice şi construcţiilor de depozitare. Se vor finanţa următoarele programe: program pentru dezvoltarea afacerilor mici, ajutor de până la 200.000 de euro, număr de beneficiari în prima etapă 10.000. Dacă se va atinge numărul de 10.000, programul se va extinde. Centre de radio terapie pentru copii şi adulţi- 20 de centre, centre multi-funcţionale durabile.Dorim ca cetățenii dintr-o comună să nu mai meargă în reședința de județ”, a adăugat Liviu Dragnea.

2 thoughts on “Dragnea anunță că dă câte 20.000 de lei pentru locuitorii din satele din județele Moldovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *