Mii de angajați vor beneficia de un nou spor! Cine va primi o majorare de 15%

Vești foarte bune pentru mii de salariați. Începând de sâmbătă, vor beneficia de un nou spor de 15%. Totul este prevăzut într-o lege deja publicată în Monitorul Oficial.

Este vorba despre Legea nr. 61/2019 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 41/2018 pentru modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Aceasta se aplică de sâmbătă (20 aprilie). Este vizat personalul din învățământul universitar și preuniversitar.

Potrivit legii, angajații vor beneficia de un spor de suprasolicitare neuropsihică de 10% la salariul de bază pentru personalul didactic de conducere din învățământul superior (rector, prorector, decan, prodecan și director de departament) și preuniversitar (inspector școlar general, adjunct, director casa corpului didactic, director de unitate de învățământ și director adjunct).

De asemenea, cei din învățământul special integrat, precum și cei din centrele județene de resurse și de asistență educațională, vor beneficia de o majorare salarială de 15%.

Oficialii au modificat și condițiile de modificare a salariului.

Sursa: Capital.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com