O mamă din Botoșani a născut acasă, iar la scurt timp a ajuns la spital cu bebelușul în șoc hipotermic

nou nascut, maternitate, stiri, botosaniCaz incredibil într-o localitate din județul Botoșani. O femeie a născut acasă, asistată de o rudă.  La scurt timp, aceasta a ajuns cu bebelușul la spital în șoc hipotermic.

S-a întâmplat săptămâna trecută, în localitatea Tudora. Femeia, de 41 de ani, mamă a încă șase copii, nu a fost monitorizată pe timpul sarcinii de niciun medic, iar când i-a venit sorocul a născut pruncul acasă în condiții improprii, asistată de o rudă. A născut o fetiță de 1630 de grame, cordonul ombilical al micuței fiind tăiat cu un obiect nesteril.

La câteva ore, nou-născutul a intrat în șoc hipotermic. Femeia a ajuns la spital cu micuță, iar medicii specialişti neonatologi au reuşit să o echilibreze cardio pulmonar şi hemodinamic.

Acum a fost un caz fericit, în care bebeluşul a ajuns la timp şi am reuşit să îl stabilizăm. Din păcate nu toate sarcinile nemonitorizate sunt aşa, iar munca noastră este infinit mai grea. Un copil de o asemenea greutate este greu de îngrijit pentru orice mamă, fie ea adultă sau minoră. Există foarte multe cazuri în care femeile însărcinate vin la medic doar în momentul în care nasc. Acest lucru este dăunător atât pentru viitoarea mamă cât şi pentru copil”, a declarat medicul neonatolog Carmen Zaboloteanu, şeful secţiei neonatologie din cadrul Maternităţii Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *