FOTO Forum economic româno-ucrainean, găzduit de municipiul Botoșani

Forumul economic româno-ucrainean se va desfășura pe parcursul a două zile, evenimentul fiind organizat la inițiativa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Botoşani” şi a Asociaţiei Organismelor de Guvernanţă Locală.

Joi a avut loc deschiderea evenimentului, la care a participat prefectul Dan Șlincu, președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, primarul municipiului Botoșani Cătălin Flutur, primari din județ, reprezentanți ai Camerei de Comerț Botoșani.

Din delegația ucraineană a făcut parte Nelya Malko, director executiv al Asociației ,,Agenția de Dezvoltare a Comunităților Bucovinene”, Kateryna Hutsuliak, șeful Departamentului Administrației Locale al Consiliului Regional Cernăuți, primari.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre posibilitatea de dezvoltare a afacerilor cu parteneri din regiunea Cernăuți, despre utilizarea fondurilor europene.

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a amintit de proiectele cu fonduri europene pe care le are municipalitatea cu Ucraina, dar și despre colaborarea cu Primăria Tărnăuca din Ținutul Herța.

Ne dorim o continuare a realizării de conexiuni și parteneriate cu rolul de a consolida mediul de afaceri de ambele părți. Vreau s vă spun cât de important este pentru noi ca țară membră a UE să avem relații stabile cu cei de lângă noi, cu vecinii noștri. Ne dorim ca noi, cei din mediul politic, să jucăm mai puțin rolul de mediatori în relațiile bilaterale li să transferăm acest rol de mediator către camerele de comerț și industrie din cele două zone”, a precizat Flutur.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *