Primarul Flutur: Societatea Urban Serv este condusă de domnul Egner și doamna Andronache

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, consideră că reorganizarea de la societatea Urban Serv trebuia să se facă mai devreme și  că numirea lui Bogdan Buhăianu pe funcția de director nu este una inspirată. Acesta nu va putea să asigure decât interimatul de șase luni, întrucât nu îndeplinește condițiile legale de participare la concursul pentru această funcție.

Condiția esențială de participare la concurs este ca cel care candidează să fi ocupat timp de trei ani funcția de director la o societate cu profit ori, spune primarul, Bogdan Buhăianu nu îndeplinește această condiție.

Am închis depozitul nostru unde erau vreo 20 de oameni care lucrau acolo. Dacă Urban Serv ar fi câștigat licitația ca să administreze depozitul zonal de la Stăuceni, nu să vină cineva din altă parte și să ne impună reguli cum vor ei, cred că toți cei 20 care și- au pierdut atunci obiectul muncii și alții în plus ar fi lucrat la Stăuceni și era foarte bine. Primarul nu se poate băga în treburile acestor societăți comerciale, am încercat să le dăm sfaturi dar nu au ascultat”, a spus edilul.

Flutur susține că în ciuda numirii lui Buhăianu pe postul de director, de fapt societatea este condusă din umbră de Florin Egner și Viorica Andronache, care fac parte din Consiliul de Administrație al societății.

Sper în astea șase luni să îl văd pe noul director, pentru că nu poate să stea mai mult de șase luni. Nu-i permite legea. Este  o greșeală: trebuie să pui pe unul care și știi că va putea să meargă mai departe și nu faci un interimat și să conducă Urban Serv domnul Egner și doamna Andronache. De fapt asta se întâmplă. El poate fi capabil, dar nu îndeplinește condițiile legale să participe la un concurs de director. Dar am mai văzut cazuri, gen spital TBC, unde legea spune clar că director nu poate fi decât economist, medic sau jurist și spitalul este condus de cineva cu administrație publică. În guvernarea PSD se poate orice”, a precizat Flutur

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *