ITM Botoșani face verificări în cazul angajatei din confecții care a ajuns la Urgențe

Inspectorii de muncă botoșăneni fac verificări după ce o femeie care lucra în confecții a ajuns la spital după ce și-a prins mâna într-un utilaj.

Irina C., în vârstă de 45 de ani, cu o vechime în muncă de 11 ani, angajată ca filator la o firmă de filare fibre textile, din municipiul Botoşani, a ajuns la Urgențe, pe 13 aprilie.

În timp ce se afla la locul de muncă şi efectua o intervenţie la utilajul pe care îl deservea, s-a accidentat la mâna stângă. În urma evenimentului, persoana accidentată a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, pentru îngrijiri de specialitate. Evenimentul soldat cu incapacitate temporară de muncă, va fi cercetat de către angajator iar dosarul de cercetare va fi înaintat spre verificare şi avizare Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani, conform cu prevederile Legii 319/2006 a securităţii şi sănătăţii în muncă actualizată şi H.G.1425/2006 actualizată, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii 319/2006”, susțin reprezentanții ITM Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *